Annons:

  • Nyinflyttade brinner för EPA-kulturen – ordnar bilträff ihop med lokal förening

    Christoffer Hukkila och Hanna Holm i Team Sound And Style brinner för EPA-kulturen och vill få igång bilträffar i Vena, likt de som arrangeras i Västervik redan.

  • Nyinflyttade brinner för EPA-kulturen – ordnar bilträff ihop med lokal förening

    Lördagen den 18 maj blir det EPA-träff i Vena. Foto: Privat

  • Nyinflyttade brinner för EPA-kulturen – ordnar bilträff ihop med lokal förening

    Nyinflyttade Christoffer Hukkila och Hanna Holm brinner för EPA-kulturen. Nu ska de arrangera en bilträff i Vena tillsammans med bygdegårdsföreningen. Foto: Privat

Nyinflyttade brinner för EPA-kulturen – ordnar bilträff ihop med lokal förening

Vena Bygdegårdsförening slår in på en helt ny linje och ordnar en träff för ungdomar med intresse för EPA-traktorer.
Till sin hjälp har man nyinflyttade Christoffer Hukkila och Hanna Holm som brinner för den här kulturen.

Annons:

Lördagen den 18 maj bjuder Vena Bygdegårdsförening i samarbete med Team Sound And Style in EPA-ungdomar till en, som man säger, ”härlig träff ute på landsbygden i Venas härliga skogar”.

– Vi vänder oss till alla ungdomar, inte bara de i Vena, utan även från övriga orter i kommunen och även utifrån, beroende på hur långt man vill köra, säger Göran Henriksson i bygdegårdsföreningen.

Hur kom ni på den här idén?

– Vi har sett att det är några som åker EPA i Vena och vet att det är lite ungdomar som är intresserade. Vi vill att de ska ha lite sysselsättning och kunna träffas, säger han och fortsätter:

– Det är en ny målgrupp som vi når på det här sättet, det måste jag nog erkänna. Vi har samarbete med skolan, med teater och annat eftersom de är i våra lokaler i bygdegården, men det här är något helt nytt.

Flera års erfarenhet

Till sin hjälp har man nyinflyttade paret Christoffer Hukkila och Hanna Holm, som är från Vena ursprungligen. De har tre och ett halvt års erfarenhet av bilträffar av det här slaget genom Team Sound And Style.

– Vi bedriver stora bilträffar i Västervik, Stockholm och Leksand ihop med Driver Academy. Vi har haft ögonen öppna och spånat på idén runt här. En av våra medlemmar är pappa till en av ungdomarna i Vena och sitter även med i bygdegårdsföreningens styrelse. På det sättet fick vi frågan om vi ville vara med och arrangera en bilträff här, berättar Christoffer Hukkila.

Brinner för kulturen

Nu vill de lyfta fram ungdomarna och bilkulturen.

– Det finns många vettiga EPA-ungdomar som tar hand om sina bilar och lever för den här kulturen, det vi vill lyfta fram från vårt håll.

Kan det bli återkommande träffar?

– O, ja, absolut. Vi sitter med planeringen för fullt. Beroende på hur det går på den här träffen ska vi försöka få till en till redan i år, någon gång på sensommaren är planen. 

Tanken är att paret ska plocka med sig av sina erfarenheter från Västervik och de andra två bilträffarna till Vena och försöka ha samma koncept här.

– Vi hoppas engagemanget ska finnas, att det ska få ett lyft i Hultsfred och Vimmerby och att kommunerna öppnar upp för att engagera sig för ungdomarna som Västerviks kommun gör, säger Christoffer Hukkila.

Träffen arrangeras på baksidan av bygdegården. Utöver korvgrillning blir det olika bedömningar av EPA-traktorerna, med poängsättning utifrån olika kategorier och med fina priser i potten.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt