Annons:

VIDEO: Se helikopter landa på industriområde mitt i Hultsfred

En helikopter landade på kvarteret Batteriet på måndagen och piloten sågs gå till Willys. Foto och video: Sebastian Bergström

VIDEO: Se helikopter landa på industriområde mitt i Hultsfred

Kvarteret Batteriet utmed Norra Oskarsgatan i Hultsfred fungerade som landningsplats för en helikopter på måndagen. Ett vittne uppger hur piloten begav sig mot Willys.

Annons:

Under 2020 öppnade Hultsfreds kommun upp möjligheterna för exploatering på Kvarteret Batteriet. Nu har industriområdet visat sig vara bra till annat också – som landningsplats för en helikopter, som väckte lite uppmärksamhet kring middagstid på måndagen.

Vår tidning ringde upp kommunens utvecklingschef Lars Gjörloff för en kommentar till händelsen:

– Det är kul att fler upptäcker områdets potential, även från luften. Det är väl ett gott tecken i skyn att lågkonjunkturen snart är över och att vi snart kan se lite bättre tider an.

Hade du kunnat tänka dig att industrimarken skulle komma att användas på det här sättet?

– Idag är ju inget omöjligt i princip. Det är ju inga träd eller ledningar i vägen, så det är ju en ypperlig plats att landa på.

Kan det till och med vara intressant att göra en asfalterad helikopterplatta på Batteriet?

– Det beror väl på vilka företag som etablerar sig där, kan man säga. Normalt sett brukar man ju landa på taket på en fastighet, men som sagt – inget är ju omöjligt, säger Lars Gjörloff.

Roger Wegert, ordförande i Hultsfreds Flygklubb, har koll på vad som gäller kring landningstillstånd.

– Man får inte landa precis var som helst, utan man ska ha markägarens tillstånd. Och man får naturligtvis inte utsätta någon för allmän fara. Blir någon rädd eller känner sig hotad, då har man brustit som pilot, tycker jag, säger Wegert.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt