Annons:

  • Efter vår artikel – besatta älgkatten Ola i Vimmerby är nu rikskändis

    På tisdagen var kändiskatten Ola från Vimmerby med i Sverigesvepet i TV4-programmet Efter Fem med Anna Brolin och Axel Pileby. Foto: TV4

  • Efter vår artikel – besatta älgkatten Ola i Vimmerby är nu rikskändis

    Stjärnkatten Ola med matte Cissi Hammar. Foto: Privat

Efter vår artikel – besatta älgkatten Ola i Vimmerby är nu rikskändis

Från tillbakadragen bondkatt i Vimmerby till rikskändis och stjärnkisse på bara några dagar. Efter vår artikel om före detta katthemskatten Ola, som är besatt av älgvandringen på SVT, har han både hörts i radio och setts i TV. Men Ola tar kändisskapet med ro.

Annons:

För några veckor sedan berättade vi om katten Ola i Vimmerby, som är helt besatt av programmet Den stora älgvandringen på SVT. Ola kan helt enkelt inte få nog av alla djur i rutan och spenderar flera timmar framför tv:n varje dag.

Intresset föddes förra året då han upptäckte det enormt spännande slow-tv-programmet. Sedan dess sitter han varje morgon i tv-soffan och väntar på att någon familjemedlem ska sätta på SVT Play åt honom.

Efter vår artikel har uppståndelsen varit enorm kring Ola. I förra veckan var P4 Kalmar på besök hemma hos familjen Hammar/Knutsson i Vimmerby, under tisdagen var SVT på plats och gjorde ett reportage som visades på onsdagen och på tisdagskvällen var det dags för ett inslag i Sverigesvepet i Efter Fem på TV4.

Tvingades ta ledigt

På bara några dagar har Ola gått från att vara en ganska anonym och lite tillbakadragen bondkatt intill Gästgivarehagen i Vimmerby, till exponerad rikskändis och stjärnkisse.

– Han verkar ändå ta kändisskapet med ro. Han gläds mest åt att den nya säsongen av älgvandringen är i gång och han tyckte till och med att det var liiiite spännande när grabbarna från Smålandsnytt var här, berättar matte Cissi Hammar.

Värre var det för Cissi själv.

– Jag fick det lite körigt och tvingades ta ledigt några timmar under tisdagen för att hinna med all media, säger hon och skrattar.

Vad tycker Ola om den nya säsongen hittills?

– Han har upptäckt massa förbättringar redan. När man kollar dagen efter kan man exempelvis i nederkant av rutan välja olika fokus – ställen, korpar, örn på Björnmyren med mera.

Kunde du ana att det skulle bli så här?

– Haha, nej verkligen inte.  Det har varit helt galet, och efter inslaget i TV4 fick jag så otroligt mycket fin respons. Till och med har en fantastisk kvinna, vars katter också tittar på älgvandringen, letat upp mig och skickat bilder. Helt underbart.

– Sedan är jag så glad över att det blev så bra för Ola också – katthemskatten som var mycket sjuk och inte hade något hem. Nu har han ett hem, och inte bara det, han har fått glänsa lite också – synas i tv och tidningar. Den revanschen värmer något oerhört.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt