Annons:

Stor stjärna kommer till trakten – ska utforska på cykel

Stjärnan Alex Dowsett kommer till våra trakter. Foto: Bildbyrån

Stor stjärna kommer till trakten – ska utforska på cykel

Före detta proffscyklisten och etappvinnaren på Giro d´Italia, Alex Dowsett, kommer till våra trakter för att utforska Småland Gravel. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Annons:

Engelsmannen Alex Dowsett kommer nu till traktens natursköna grusvägar för att utforska Småland Gravel.

"Småland Gravel är stolta över att välkomna ett stort namn inom cykelsporten. Under en vecka i maj kommer Dowsett att delta i olika aktiviteter och utforska det fantastiska landskapet som Småland har att erbjuda", skriver Småland Gravel i ett pressmeddelande.

Alex Dowsett är en av Englands mest respekterade cyklister och har bland annat etappsegrar på Giro D´Italia. Han är även en känd personlighet utanför Storbritannien och ett respekterat namn genom sitt stora välgörenhetsarbete. Alex Dowsett har startat välgörenhetsorganisationen Little Bleeders för att stödja och hjälpa barn med blodsjukdomen hemofili att kunna idrotta. 

"Vi är glada och stolta över att välkomna Alex Dowsett till Småland Gravel. Alex som person och hans prestationer inom cykelsporten är en inspirationskälla för många, det ska bli spännande att se honom testa våra oändliga och utmanande grusvägar med stora höjdskillnader och uppleva vår natur med sjöar, skog och den grymma gravelcykling som präglar området i Småland Gravel", säger Robert Glader, talesperson för Småland Gravel.

Ska cykla med ungdomar i Dackestupet

Småland Gravel menar att hans besök är en höjdpunkt för regionens cykelengagemang och ger en unik möjlighet att få utbyta erfarenheter med en internationellt rutinerad cykelprofil. 

"Hans besök bidrar till att lyfta fram Småland Gravels egenskaper för att bli en internationell cykeldestination. Alex besök är resultatet av ett samarbete med Jonathan Robinson från Swim Cycle Sweden samt Region Kalmar läns besöksnäring, Smålands Turism, och besöksnäringsorganisationerna i Hultsfred, Eksjö och Vimmerby. Småland Gravel startade som en del av projektet Tre Tillsammans och har sedan dess blivit en viktig del av regionens arbete med cykelturism", skriver Småland Gravel.

Under sin vistelse kommer Alex Dowsett att cykla en del av sträckningen på Lönneberga Gravelturen. Han kommer också ta sig an Grenna Gravel, downhill-cykling med ungdomar i Dackestupet samt en tur med lokala cyklister. 

"Dessa evenemang kommer att erbjuda de lokala cyklisterna en unik möjlighet att interagera med en tidigare proffscyklist", skriver Småland Gravel.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt