Annons:

SUCCÉPREMIÄR FÖR ALV – SÅ MÅNGA BESÖKTE PARKEN

Parkeringen var välfylld under hela öppningshelgen, som ALV:s vd Jocke Johansson beskriver som den kanske bästa någonsin. Foto: Arkivbild/Micael Rundberg

SUCCÉPREMIÄR FÖR ALV – SÅ MÅNGA BESÖKTE PARKEN

Målet var satt till drygt 7 500 besökare under Astrid Lindgrens Världs öppningshelg. Det kom närmare 10 000.
– Kanske den bästa öppningen vi någonsin har haft, summerar vd Jocke Johansson.

Annons:

I fredags öppnade Astrid Lindgrens Värld för säsongen. Och det var en ganska tuff budget som nafsade dem i hasorna. Målet var att det skulle komma runt 1 700 personer på fredagen, 3 500 på lördagen och 2 500 på söndagen, totalt omkring 7 700 besökare alltså. Det slog man med råge.

– Nu har vi summerat, och vi hade nästan 10 000 besökare under premiärhelgen – drygt 2 000 fler än vi hade som målbild. Det kan säkert förklaras med vädret som har varit superbra, men sedan tror jag också att det har samlat på sig en efterfrågan i och med att vi inte hade öppet under Kristi himmelfärdshelgen. Det gjorde att en del familjer hade laddat till den här helgen, säger ALV:s vd Jocke Johansson.

Bästa öppningen någonsin

Upplevelseparkens nya restaurang ska stå klar till midsommar, men allt annat som skulle vara klart till öppningen hann också bli det.

– Den nya entrén till gästboendet, den nya inredningen till Alms Diversehandel och framför allt Mattisborgen – även om den sista spiken slogs in vid halv tio i fredags förmiddags, och så blir det ju alltid, så hann vi, säger Jocke Johansson och skrattar.

Hur skulle du beskriva premiärhelgen?

– Väldigt, väldigt lyckad. Det här är kanske den bästa öppningen vi någonsin haft. Inte bara sett till antalet besökare, utan det har också fungerat utmärkt. Visst finns det alltid småsaker som man kan justera, men det har inte varit några stora grejer. I sin helhet en jättebra premiär, skulle jag säga.

Och det ser även positivt ut framöver. Bokningsläget för boenden ligger tio procent över fjolårets vid samma datum.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt