Annons:

Handlarna tror på stark sommar med ökad försäljning

Handlarna tror på en bättre sommar i år. Foto: MostPhotos

Handlarna tror på stark sommar med ökad försäljning

Drygt 40 procent av Sveriges handlare tror på en bättre sommar i år. Det visar nya sommarsiffror som Svensk Handel tagit fram. 

Annons:

Totalt 43 procent av handlarna tror på en ökad sommarförsäljning i år. Det är en markant ökning jämfört med föregående år, då motsvarande siffra var 26 procent.

Branschen är alltså mer optimistisk gällande juni, juli och augusti än de var för ett år sedan. Det är dagligvaruhandeln som har störst förhoppningar om god försäljning under sommaren. 

– Sommarmånaderna är viktiga försäljningstider för många inom både dagligvaru- och sällanköpshandeln. Turismens betydelse ska inte underskattas, och givet positiva signaler om att inflationen är på nedgång vågar handlarna nu tro på en bättre försäljning än förra året, säger Maria Mikkonen, chefsekonom på Svensk Handel, i ett pressmeddelande.

18 000 extrajobb

Sommarmånaderna medför ett ökat behov av sommarvikarier och extrajobb. 42 procent av detaljhandlarna anger att de planerar att anställa extrapersonal under sommaren. Det förväntas skapa drygt 18 000 extra arbetstillfällen, vilket är en ökning jämfört med förra året. Flest arbetstillfällen förväntas skapas inom dagligvaruhandeln. 

– Sverige är ett handelsland. Vi är näringslivets största arbetsgivare och bidrar med över 300 miljarder kronor i skatteintäkter. Vi gläds verkligen åt att branschen kan ta emot fler extrajobbare i år. Den arbetslivserfarenhet som man får inom handeln är värdefull för framtiden. För många är det en biljett in på arbetsmarknaden, säger Maria Mikkonen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt