Annons:

Lärare från gymnasiet får åka på stor konferens

Marianne Vifell Waters på Hultsfreds gymnasium ska delta i ett kontaktseminarium i Amsterdam. Foto: Ossian Mathiasson

Lärare från gymnasiet får åka på stor konferens

Marianne Vifell Waters, lärare på Hultsfreds gymnasium, ska representera Hultsfreds gymnasium på ett kontaktseminarium i Amsterdam.

Annons:

Årets stora konferens, som anordnas av Erasmus+ i Amsterdam, har fokus på att utbyta erfarenheter och nätverka med kollegor inom EU gällande yrkesutbildning för nyanlända.

Deltagarantalet är begränsat till 40 personer och varje land har fått anmäla personer.

Hultsfreds gymnasium är den stora vinnaren då de har lyckats få en av platserna – och den tas av hotell- och turismläraren Marianne Vifell Waters.

– När jag fick reda på att detta kontaktseminarium skulle äga rum blev jag jätteintresserad men tänkte att chansen att få en plats är mycket liten. Såklart blev jag jätteglad när beskedet kom från UHR (Universitet och Högskolerådet), säger Marianne V Waters.

Elever på APL utomlands

Just nu har hotell- och turismprogrammet på Hultsfreds gymnasium två elever som gör sin APL (arbetsplatsförlagt lärande) på en stor familjeresort i TUI:s regi på Lanzarote.

– Vi har goda erfarenheter av att utbilda nyanlända elever som har stor chans att få jobb inom besöksnäringen, säger hon och fortsätter:

– Eftersom Hultsfreds kommun har tagit emot ett större antal flyktingar har vi också lärt oss en del under resans gång. Förhoppningen är givetvis att få nya insikter om vägar till att utveckla yrkesutbildningen på ett sätt som stimulerar fler nyanlända att söka dessa program, för att de underlättar språkinlärning samt ökar chansen till jobb efter studierna.

Skolledare, yrkeslärare och personer från skolförvaltningen ska under konferensen diskutera hur länderna jobbar med arbetsförlagt lärande för nyanlända. Konferensen hålls i slutet av den här månaden. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt