Annons:

Kommunen lägger 200 000 kronor på skrivbord och stolar

Barn- och utbildningsnämnden har beslutat att köpa in möbler till vuxenutbildningen, barn- och utbildningsförvaltningen och rektorsexpeditionen för en kostnad av 200 000 kronor.

Annons:

I det systematiska arbetsmiljöarbetet har det framkommit att det saknas sittplatser i de gemensamma utrymmena på vuxenutbildningen. Det behövs fler matbord och stolar och de har även för få arbetsplatser till lärarna och det finns ett behov av fler höj- och sänkbara skrivbord och arbetsstolar.

Barn- och utbildningsförvaltningen har bytt mycket personal de senaste åren och varit duktiga på att plocka fram gamla stolar.

"Inte okej"

Nya arbetsstolar ska köpas in och en del av de befintliga arbetsstolarna ska bytas ut.

– Ska man sitta och jobba mellan klockan 8.00 och 16.00 och ha en gammal stol som inte går att justera så blir det inte bra. Det är inte okej, säger barn- och utbildningschefen Martin Snickars.

På rektorsexpeditionen finns det också ett hopplock av arbetsstolar och en del är trasiga. För ett år sedan förändrades rektorsexpeditionen till ett aktivitetsbaserat kontor där ingen har en egen arbetsplats. I samband med det bytte man ut alla skrivbord till små skrivbord som är höj- och sänkbara och behöll stolarna.

Trasiga stolar byts ut

Nu är det olika personer som sitter vid de olika platserna och en del av de trasiga stolarna ska bytas ut.

Det är avsatt 200 000 kronor för att bekosta behovet av inventarier till vuxenutbildningen, förvaltningen och rektorsexpeditionen.

Kostnaden tas av investeringsbudgeten. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt