Annons:

Trenden håller i sig: ”Det går åt rätt håll”

Allt färre sjukskrivs inom barn- och utbildningsförvaltningens verksamhet i Hultsfreds kommun. Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

Trenden håller i sig: ”Det går åt rätt håll”

Sjukskrivningarna inom barn- och utbildningsförvaltningens verksamheter i Hultsfreds kommun fortsätter att gå neråt.
Under 2017 hade man endast 4,19 procent i sjukfrånvaro.
– Det går åt rätt håll och vi hoppas kunna fortsätta och få det att sjunka, säger barn- och utbildningschefen Martin Snickars.

Annons:

På måndagens pressträff presenterades sjukskrivningsstatistiken för barn- och utbildningsförvaltningen i Hultsfreds kommun. 

Slutsatsen är att det inte är så mycket sjukdomar i deras verksamheter. De flesta är friska, summan av frisknärvaron i procent är 95,8.

"Går åt rätt håll"

Långtidsfrånvaron, det vill säga frånvaro som är 60 dagar eller mer, uppgick till 1,3 procent år 2017 och korttidsfrånvaro, som är sex eller fler korttidsfrånvarotillfällen under en tolvmånadersperiod, är 2,9 procent.

Sjukfrånvaron landar då på 4,19 procent, vilken är en sänkning jämfört med både 2015 (4,83 procent) och 2016 (4,70 procent).

– Det är väldigt trevligt att se siffrorna. Det går åt rätt håll och vi hoppas kunna fortsätta och få det att sjunka. Vi kommer aldrig komma ner till noll med sjukfrånvaron men vi jobbar hela tiden för att få en bra arbetsmiljö, säger Martin Snickars.

"Kan inte bara slappna av"

Att siffrorna har sjunkit under de tre åren är det något som förvånar Martin Snickars.

– Ja, framför allt med tanke på att det har varit några rätt tuffa år med många nya elever i våra verksamheter. Självklart är det fantastiskt bra att det går åt det hållet men vi kan inte bara slappna av. Det krävs att vi jobbar med att förbättra arbetsmiljön, säger Snickars.

I många fall är det svårt att påverka lång- och korttidssjukskrivningar men barn- och utbildningsnämnden tittar hela på lösningar för att det ska bli bättre.

– Det är inte lätt men vi försöker hela tiden analysera och se vad vi kan förbättra. Någonstans måste det ha gett effekt eftersom det ser ut så här och sjukskrivningarna minskar. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt