Annons:

SD-ledamot vill förbjuda tiggeri på offentlig plats i Hultsfred

SD-ledamoten i Hultsfreds kommun, Göran Gustafsson, vill förbjuda tiggeri i Hultsfreds kommun. Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

SD-ledamot vill förbjuda tiggeri på offentlig plats i Hultsfred

En av Sverigedemokraternas ledamöter i Hultsfreds kommun, Göran Gustafsson, vill förbjuda tiggeri på offentlig plats i kommunen i en motion.

Annons:

SD-ledamoten skriver i sin motion att de EU-migranter som befinner sig i Hultsfreds kommun och utövar tiggeri är ett växande problem i kommunen då de ofta är kopplade till människohandel och annan kriminell verksamhet. 

Hänvisar till regeringsrapport

Han hänvisar också till en rapport från regeringens särskilda nationella samordnare för utsatta EU-medborgare som handlar om att regeringen ska hjälpa dem genom stöd till hjälporganisationer på plats i stället för att svenskar ger pengar eller stöd till tiggare.

”För Hultsfreds kommuns del är det, mot bakgrund av allt detta, både i kommuninvånares och kommunmedlemmars intresse och, i förlängningen, också EU-migranternas eget intresse, angeläget att förbjuda tiggeri”, skriver Göran Gustafsson i sin motion.

"Begränsa utrymmet för tolkningar"

Hans förslag är att kommunfullmäktige ska besluta om ändrade lokala ordningsföreskrifter där det tydligt framgår att tillståndsplikt gäller för insamling av pengar i bössor eller liknande oavsett om insamlingen sker passivt eller aktivt. 

”Det är viktigt att ett förbud mot tiggeri, för att kunna få effekt, är formulerat så i ordningsföreskrifterna, att det så långt som möjligt begränsar utrymmet för tolkningar”, skriver han i motionen.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt