Annons:

Inga utmärkelser för Hultsfredseleverna på UF-mässan

Easy Finding UF var ett av nio UF-företag från Hultsfreds gymnasium som ställde ut på UF-mässan i Kalmar. Inget lokalt UF-företag kammade hem något pris. Foto: Privat

Inga utmärkelser för Hultsfredseleverna på UF-mässan

Det blev inga framgångar för UF-eleverna vid Hultsfreds gymnasium på gårdagens UF-mässa i Kalmar.
– Vi lärare och ungdomarna har tagit det bra, säger gymnasieläraren Pierre Arvidsson.

Annons:

Under onsdagen åkte nio UF-företag från Hultsfreds gymnasium ner till Kalmar för att vara med på den stora UF-mässan – Entreprenörskap på riktigt. 

Över 150 utställande UF-företag från hela Kalmar län fanns på plats för att visa upp kreativa affärsidéer och unika montrar.

"Klart att det känns"

För eleverna från Hultsfreds gymnasium blev det en lärorik, utmanande och spännande dag som den här gången inte genererade i några priser i någon av tävlingskategorierna.

– Så blir det ibland och det är klart att det känns. Man har varit med hela vägen och sett vilket driv och engagemang som ungdomarna har men konkurrensen har varit stenhård då 150-företag har varit med, säger läraren Pierre Arvidsson.

Vad säger du om dagen?

– Det har varit jättebra. Ungdomarna har fått se mycket och dra lärdom av hur andra UF-företag jobbar med bland annat monterbygge och hur man säljer in sin produkt.

"Finns mycket potential"

Merparten av UF-eleverna från Hultsfred går andra året på gymnasiet och ska driva och utveckla sitt företag och sin produkt ytterligare under tredje året.

– Vi har jobbat väldigt hårt inför UF-mässan så jag ser att det finns mycket potential i våra ungdomar. Även om de inte fick någon utmärkelse så är de fantastiska, den här dagen och det här året har varit mycket lärorikt, säger han och lägger till:

– Jag ser fram emot nästa läsår för att få se vad eleverna kan åstadkomma och hur de kan vidareutveckla sina produkter och företag.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt