Annons:

Tv-stjärnor kommer till hälsomässan i Hultsfred  – så ser programmet ut

Emil Elofsson från Campus Hultsfred och Stefan Fredriksson från Smålandsidrotten gör upp i en bordsfotbollsmatch medan Tommy Svensson Pöder och Ulrica Stolt från Hultsfreds kommun tittar på. På hälsomässan i november blir det mycket aktiviteter och programmet är nu spikat. Foto: Ossian Mathiasson

Tv-stjärnor kommer till hälsomässan i Hultsfred – så ser programmet ut

Nu står det klart vilka som kommer på årets hälsomässa i Hultsfred. Mellostjärnan Fab Freddie, minnesvärldsmästaren Jonas Von Essen från Talang och Hela Sverige bakars domare Birgitta Rasmusson är några av dragplåstren.
– Det ska finnas något för människor i alla åldrar, säger Emil Elofsson.

Annons:

I november arrangeras för femte året i rad en hälsomässa på Rock City i Hultsfred, som är avslutningen på den årligt återkommande friskvårdsveckan i Hultsfreds kommun. 

Campus Hultsfred, Smålandsidrotten, Landstinget i Kalmar och kultur- och fritidsförvaltningen samt socialförvaltningen ligger bakom evenemanget. 

Besökare ska få bättre minne

På fredagsförmiddagen presenterade Emil Elofsson på Campus Hultsfred vilka föreläsare och intressanta personer som dyker upp den 10 november. 

Det handlar om Pensionärskörerna i Hultsfreds kommun, Birgitta Rasmusson, Jonas Von Essen, Krister Claesson, Inger Sand, Emil Jylhänlahti, Erica Johansson och Fab Freddie. 

Birgitta Rasmusson är mest känd för sin roll som domare i tv-programmet Hela Sverige bakar och intervjuas med fokus på sitt intresse för bakning. 

Den tvåfaldige minnesvärldsmästaren Jonas Von Essen var med i årets upplaga av tv-programmet Talang och nu kommer till Hultsfred och berättar hur man får bättre minne. 

Komiker ska öppna sig

Komikern och skådespelaren Krister Clesson, känd från Stefan & Krister, ska berätta om sin bipolära sjukdom. 

Inger Sand från Vimmerby håller i föreläsningen ”Humorns betydelse för hälsan”. Det sägs att ett gott skratt förlänger livet men hon menar att det är roligare än så då det gör livet friskare. 

Den före detta längdhopperskan Erica Johansson föreläser om hur man vänder motgång till medgång och ger åhörarna verktyg till det. 

Fab Freddie är den glittrande programledaren från årets upplaga av Melodifestivalen och i Hultsfred bjuder han på showen ”Våga vara dig själv”, som avslutas med glitterdisco. 

Emil Jylhänlahti är en av världens bästa bolljonglerare och visar prov på sina färdigheter i Hultsfred i november. 

"Allt är på banan"

Emil Elofsson är nöjd med att de kan presentera programmet tre månader före evenemanget. 

– Ja, allt är på banan. Vi vill att det ska finnas något för alla målgrupper och det tror jag att det finns i år också. Vi har en stor spännvidd på de fasta programpunkterna, säger Emil Elofsson på Campus Hultsfred. 

Hur står sig årets program jämfört med tidigare?

– Jag tycker att det är minst lika bra. Birgitta Rasmusson är populär, likaså Jonas Von Essen. Jag har bara hittat en kortare intervju med Krister Claesson där han pratar om sin sjukdom så när jag ringde honom tackade han ja direkt och sa att det måste lyftas, säger Emil Elofsson. 

20 utställare har anmält sig

Under fredagseftermiddagen ska han skicka ut inbjudningar till utställarna och redan nu är det 20 stycken som har anmält sig. 

– Vi hade 60 utställare i fjol och vi hoppas på något liknande i år, säger han.

Tommy Svensson Pöder, ny kultur- och fritidschef på Hultsfreds kommun, säger så här.

– Det är ett mäktigt program. Minst lika viktigt under en sån här dag är att visa föreningslivet som är väldigt stort i Hultsfreds kommun, säger Tommy Svensson Pöder. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt