Annons:

Förslag om att minska antalet julgranar gick inte hem

ÖSK:s förbundsdirektion ser vikten av att ha julgranar på orterna i Hultsfreds kommun. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Förslag om att minska antalet julgranar gick inte hem

Ett förslag om att minska antalet julgranar på orterna i Hultsfreds kommun fick inget gehör. Uppdraget blev att köra vidare som tidigare men ta hjälp av lokala krafter att leta granar och eventuellt sätta upp mot ett bidrag.

Annons:

Arbetstiden för att få fram julgranar till de offentliga miljöerna där Östra Smålands kommunalteknikförbund sätter upp julgranar har ökat mycket de senaste tre-fyra åren. Orsaken är att det är svårt att få tag i granar som ser bra ut. 

2014 låg kostnaderna för julgranar i Hultsfreds kommun på 172 000 kronor och arbetskostnaden utgjorde 130 400 kronor. ÖSK tillhandahåller inte längre julgranar till verksamheterna i Hultsfreds kommun och det är verksamhetsvaktmästeriets ansvar. 

Arbetsinsatsen var för stor

Arbetsinsatsen var helt enkelt för stor för ÖSK, som hjälpte till med det fram till förra året. 

I Hultsfreds kommun sätts det upp julgranar på offentliga platser i Hultsfred (en julgran plus två effektbelysningsgranar), Virserum (en gran + en effektbelysningsgran), Vena (en), Silverdalen (en), Lönneberga (en), Målilla (en), Mörlunda (en), Rosenfors (en) och Järnforsen en). Lokala föreningar sätter upp granar i Mörlunda. 

I ett nytt tjänstemannaförslag kom det fram en önskan om att de stora granarna ska tas bort på flera ställen i kommunen, bland annat Lönneberga och Rosenfors. Vena, Silverdalen, Målilla och Mörlunda skulle få mindre granar medan Hultsfred och Virserum behålls så som det är i dag. 

"Köpte inte förslaget"

ÖSK:s förbundsdirektion håller inte med och gav förslaget tummen ner vid det senaste sammanträdet tidigare i veckan.  

”Man köpte inte förslaget utan uppdraget blev att köra vidare som tidigare men ta hjälp av lokala krafter att leta granar och eventuellt sätta upp ett bidrag. De senaste åren har ÖSK-personalen fått lägga massa tid på att leta lämpliga granar”, skriver ÖSK:s ordförande Åke Nilsson (KD) i ett mejl till Dagens Hultsfred. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt