Annons:

  • Albäcksskolans elever har fått aktivitetsfyllda raster

    Niondeklassaren Douglas Adolfsson (till höger) blev skolmästare i fyra i rad-turneringen på Albäcksskolan i Hultsfred. Foto: Ossian Mathiasson

  • Albäcksskolans elever har fått aktivitetsfyllda raster

    Hampus Persson (till höger) vann finalen för eleverna i årskurs 8.

Albäcksskolans elever har fått aktivitetsfyllda raster

Högstadieskolan Albäcksskolan har genomgått en ordentlig upprustning och en viktig aktivitetsyta har skapats i en del av caféterian.
Denna vecka har eleverna i samtliga tre årskurser deltagit i en fyra i rad-turnering.

Annons:

Sedan skolstarten i augusti har elevhälsoteamet på Albäcksskolan byggt upp en aktivitetshörna i nära anslutning till caféterian på skolan. 

– Varje vecka under rasterna har vi olika teman/aktiviteter, bland annat har eleverna kunnat pärla pärlplattor, pussla, spela kubb, basket och pingis. Denna vecka har vi haft en fyra i rad-turnering, säger Carolina Olsson, studie- och yrkesvägledare på Albäcksskolan. 

Elevhälsan jobbar förebyggande

Hon menar att arbetet i elevhälsan handlar om att jobba främjande och förebyggande med elevers mående och trivsel i skolan. 

– Eleverna från klass 7, 8 och 9 har fått anmäla sig till turneringen om de ville vara med och det var cirka 50 elever som anmälde sitt intresse, säger hon. 

Från måndag till torsdag har eleverna mött varandra årskursvis i olika gruppspel, något som resulterade i ett slutspel under fredagen. 

Man tog fram en vinnare i varje årskurs och en skolvinnare och spelet som finalerna spelades på var extra stort och producerat av två träslöjdslärare och elever på Albäcksskolan. 

Sezar Abo Rashed vann fyra i rad-turneringen för sjundeklassarna och Emil Persson drog det längsta strået i åttondeklassarnas final. 

Han blev skolmästare

Niornas final blev rafflande och jämn men Douglas Adolfsson var bäst. Han vann dessutom slutspelet över de tre årskurserna och kan titulera sig skolmästare i fyra i rad. 

– Vi är jättenöjda. Det var många elever som stod och tittade på under finalerna och strålkastarna var verkligen riktade mot de som tävlade i finalerna, säger Carolina Olsson. 

Aktiviteterna fortsätter även efter höstlovet och för två veckor la eleverna ett stort pussel. 

– Ungdomar från alla årskurser ville vara med och hjälpa till. De pusslade tillsammans och det var kul att se att man kan umgås med personer som man inte brukar umgås med, säger specialläraren Niklas Hägg. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt