Annons:

 • Hultsfreds unga entreprenörer tog för sig:

  Beauty UF, som erbjuder en tjänst där de flätar hår och gör olika frisyrer, imponerade på juryn och kan utses till UF-företag i Hultsfred. Foto: Ossian Mathiasson

 • Hultsfreds unga entreprenörer tog för sig:

  Mohammad Qasem presenterade UF-företaget H.O.A. UF som återvänder gamla kläder till nya designade modeller.

 • Hultsfreds unga entreprenörer tog för sig:

  Thea Olofsson och Ali Tarabeih, som driver företaget Be Equal UF med Phillippa Johansson, säljer handgjorda pärlarmband.

 • Hultsfreds unga entreprenörer tog för sig:

  Sima Ibrahimi ritar bilder från foton och säljer genom UF-företaget Draw me UF. Här har hon porträtterat sin pappa.

 • Hultsfreds unga entreprenörer tog för sig:

  Ali Sabha har tillverkat en paraplyhållare.

 • Hultsfreds unga entreprenörer tog för sig:

  Ulrika Stolt, näringslivssamordnare på Hultsfreds kommun, var nöjd med elevernas presentation av sina affärsidéer.

 • Hultsfreds unga entreprenörer tog för sig:

  Jesper Madsén var en av fem jurymedlemmar under Idénästet.

 • Hultsfreds unga entreprenörer tog för sig:

  Patrik Evertsson, vd på Emåmejeriet, och Britt Lindqvist, lärare på ekonomiprogrammet på gymnasiet, följde dagens Idénäste.

 • Hultsfreds unga entreprenörer tog för sig:

  Juryn vägde i sin bedömning in företagens presentation och hur väl eleverna kunde bevara deras frågor.

Hultsfreds unga entreprenörer tog för sig: "Får en härlig energikick"

Det finns en stor bredd på UF-företagen på Hultsfreds gymnasium som har sin verksamhet inom flera olika branscher.
I dag fick de chansen att presentera sina företag vid årets idénäste – och juryn var nöjda med resultatet.
– Det skulle inte vara förvånande om flera av eleverna blir företagare i framtiden, säger Ulrika Stolt, näringslivssamordnare på Hultsfreds kommun.

Annons:

Årligen arrangeras ett lokalt idénäste i Hultsfred som ger eleverna värdefull i att framföra och presentera sina olika verksamheter. 

Under läsåret 2018/2019 är det drygt 35 elever som driver UF-företag på Hultsfreds gymnasium och vid dagens idénäste var det 27 elever i tolv olika företag som ställde sig inför juryn i Sessionssalen på kommunhuset. 

– Ja, vad säger man? Det är en av de roligaste dagarna på året, vi i juryn får en härlig energikick av eleverna som bjuder på mycket energi. Man ser att det finns en stor bredd på företagsidéer och flera elever driver UF-företag för andra året, vilket märks. De har utvecklats som både personer och företagare och självförtroendet har stigit hos flera av dem under detta år, säger Ulrika Stolt. 

"Hade huvudbry"

Varje företag fick fyra minuters presentation och nio minuters feedback av juryn som bestod av Jesper Madsén (business area manager på Axipto i Målilla och Mönsterås), Charlotta Ek Gutenius (affärsrådgivare på Almi), Patrik Evertsson (vd på Emåmejeriet), Annelie Olsson (handläggare på kommunens utvecklingskontor) och Ulrika Stolt (näringslivssamordnare på kommunen).

Juryn, som är en mix av olika personer med stor erfarenhet från näringslivet, bedömde affärsidén, bärighet, kundnytta och möjlighet att förädla idén vidare. De frågade även en hel del om UF-företagets framtidsutsikter, ekonomi, prissättning och marknadsföring.De gav också tips och råd inför UF-mässan i Kalmar. 

– Juryn är rörande överens om att alla presentationer var proffsiga. Vi hade faktiskt svårt att enas om vilka tre UF-företag som skulle nomineras till företagsgalan. Vi hade huvudbry och det är lite olika hur man värderar vissa saker, säger Stolt. 

Hyllar elevernas entreprenörskap

Juryn utsåg tre nominerade finalister där en sedan blir vinnare och får ta emot det prestigefyllda priset som årets UF-företag i samband med företagsgalan den 29 mars. 

I år är följande UF-företag från Hultsfreds gymnasium nominerade: Äppelkompaniet UF, Beauty UF och God morgon UF. 

– Vi ser att det finns gott om entreprenörer i Hultsfred. Alla elever är superduktiga och ambitiösa. Det skulle inte vara förvånande om flera av eleverna blir företagare i framtiden

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt