Annons:

Rektorn efter anlagda branden: ”Allvarlig händelse”

En anlagd brand uppstod på en av toaletterna på Albäcksskolan på onsdagen och nu berättar rektorn Anna Källåker om deras fortsatta arbete. Foto: Ossian Mathiasson

Rektorn efter anlagda branden: ”Allvarlig händelse”

En mindre brand anlades på en av Albäcksskolans toaletter på onsdagsförmiddagen.
– Det är tråkigt att sånt händer. Det är en allvarlig händelse, säger Anna Källåker, en av rektorerna på högstadieskolan.

Annons:

Det var vid 9.30-tiden på onsdagen som det började brinna i en papperskorg på en toalett på högstadieskolan Albäcksskolan och skolan fick utrymmas i 40-50 minuter innan de kunde återvända till sina lektioner. 

Branden, som släcktes av skolans personal, skapade en hel del rök som räddningstjänsten ventilerade ut. 
För en stund sedan kunde vår tidning rapportera om att tre unga personer, alla över 15 år, är misstänkta för brottet som rubriceras som skadegörelse genom brand. 

Anna Källåker, en av rektorerna på Albäcksskolan, hade ingen kännedom att det fanns tre personer misstänkta för den anlagda branden. 

– Det kan jag inte säga så mycket om. Vi har gjort en polisanmälan och har ingen klar bild av vad som har hänt. Det pågår en intern utredning på skolan och vi försöker ta reda på vad som har hänt men vi vet inte så mycket i dagsläget, säger Anna Källåker. 

"Behöver sätta oss ner"

Polisen har varit på plats på skolan för att inleda utredningen av ärendet. Tre unga personer är som sagt misstänka för branden på Albäcksskolan under förmiddagen.

– Polisen kom hit och har tagit upp vittnesuppgifter. Vad de har fått fram i sin utredning har jag ingen kommentar till, säger Källåker. 

Hur har dagens händelse påverkat tryggheten bland eleverna?

– Vi har gått ut med information till lärarna så att de kan prata om det i klasserna och likaså till föräldrarna så att man kan följa upp det hemma. Vi får aktivt jobba med det ifall det är någon ungdom som känner en otrygghet. 

Vad gör ni för att motverka att det händer igen?

– Vi behöver sätta oss ner när det har lugnat ner sig och prata om det i klasserna så alla inser vad det faktiskt innebär när sådana saker händer och vad som kunde ha hänt. Det är viktigt att man förstår allvaret. 

Den berörda toaletten är låst och behöver saneras innan den kan öppnas igen.  

– Hur omfattande saneringen är kan jag inte svara på. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt