Annons:

Önskemål om utökade öppettider på Kejsarkullen: ”Många skulle uppskatta det”

Jerker Åstrand lyfte frågan om att utöka öppettiderna på Kejsarkullens avfallsanläggning på kommunfullmäktige. Foto: Ossian Mathiasson

Önskemål om utökade öppettider på Kejsarkullen: ”Många skulle uppskatta det”

Längre öppettider på Kejsarkullens återvinningscentral. Det var ett fråga som Jerker Åstrand lyfte under gårdagens frågestund på kommunfullmäktiges sammanträde.
– Jag vill att ni ser över frågan och kollar på vad det finns möjligheter att utveckla öppettiderna på Kejsarkullen. Jag är övertygad om att många skulle uppskatta det, säger han.

Annons:

Vid kommunfullmäktiges sammanträden anordnas som regel en frågestund för allmänheten. De får ställa frågor om ämnen som ligger inom fullmäktiges ansvar och under gårdagens sammanträde tog Jerker Åstrand ordet och ställde sig framför ledamöterna i Hultsfreds gymnasiums matsal.

Frågan som han tog upp till diskussion var att utöka öppettiderna på Kejsarkullens avfallsanläggning, som ligger mellan Hultsfred och Målilla på riksväg 34. 

– Under hösten var jag på Kejsarkullen vid flera tillfällen. När är det som så att man jobbar normala tider, det vill säga dagtid mellan klockan 7 och 16 eller 8 och 17, så har man begränsade möjligheter för att åka till den eminenta anläggningen, säger Jerker Åstrand och fyller i: 

– Anläggningen är hur fin som helst men tillgängligheten är ett problem då anläggningen i regel har öppet till 16 på vardagar. En gång i månaden är det öppet på lördagen och när jag var där två lördagar i höstas så var det åtminstone 15 släpkärror i kö. Folk är väldigt miljömedvetna och det måste vi ta till oss och sporra i den här kommunen. 

"Blir inte särskilt förvånad"

Han nämnde att flera närliggande kommuner, bland annat Oskarshamn och Vetlanda, ger kommuninvånarna chansen att göra av med sitt avfall varje helg. I Vimmerby har avfallsanläggningen på Snokebovägen lördagsöppet på jämna veckor. 

– Jag blir inte särskilt förvånad över att det är en och annan kommuninvånare som blir frustrerad och kastar sina grejer där de inte ska ligga. Jag vill att ni ser över frågan och kollar på vad det finns möjligheter att utveckla öppettiderna på Kejsarkullen. Jag är övertygad om att många skulle uppskatta det, säger han. 

"Ingen ny fråga"

Åke Nilsson, som numera bara är ledamot i förbundsdirektionen i Östra Smålands kommunaltekniksförbund efter att ha haft titeln som ordförande, gick fram och svarade på kommuninvånarens vädjan. 

–  Även om jag har avgått från presidiet så kan jag ge ett svar. Det är faktiskt ingen ny fråga utan den diskuteras nu och då. Den kom upp i samband med att vi diskuterade servicen gällande grovsopsinsamlingen vid fastigheterna, det fungerade oerhört dåligt på vissa ställen. Vi har bestämt att det inte går att hålla på med det, vi måste hitta på något annat. Ett sätt är att förbättra servicen med ett utökat öppethållande av Kejsarkullen. Vi får ta med oss frågan till ÖSK för diskussion, säger ÖSK-ledamoten Åke Nilsson (KD). 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt