Annons:

Klart: De fick årets Vitsippspris av Kristdemokraterna

Anders Andersson, Kristdemokraternas ordförande, delade ut Vitsippspriset till Ryds bygdeförening på alla hjärtans dag. Priset togs emot av Karl-Olof Lundgren. Foto: Ossian Mathiasson

Klart: De fick årets Vitsippspris av Kristdemokraterna

På alla hjärtans dag har Kristdemokraterna i Hultsfreds kommun som tradition att dela ut årets Vitsippspris. I år var det Ryds bygdeförening som fick det 27:e priset.

Annons:

Varje år delar Kristdemokraternas partiavdelning i Hultsfreds kommun ut ett ”Vitsippspris” för att uppmuntra och uppmärksamma positiva företeelser i kommunen oavsett om de sker i det tysta eller i strålkastarljuset. 

I fjol var det Virserums hembygdsförening som tilldelades priset och i dag, på alla hjärtans dag, delades årets pris ut. Eftersom de inte ville avslöja något i förväg så samlade Anders Andersson, KD:s ordförande, ihop styrkorna på en central parkering i Järnforsen för att sedan åka till den lilla byn Ryd där bygdeföreningen fick ta emot priset i missionshuset. 

Så här löd en del av motiveringen: ”En samlande tanke med bygdeföreningens verksamhet är kanske inte de stora arrangemangen utan att med små och enkla erbjudanden skapa ”stora värden” genom att människor möts och kommer i kontakt med varandra”.

Bygdeföreningens ordförande Karl-Olof Lundgren tog emot priset och gick fram tillsammans med många av styrelseledamöterna. 

– På alla stora galor ska man väl gå fram och tacka. Vi tycker väl själva att vi inte gör så våldsamt mycket men vi finns här ute i skogen. Vi kan inte konkurrera med de stora arrangemangen men vi kan arrangera en kväll där folk i allmänheten kan få en liten stund av vila och trygghet. Vi försöker ha möten på det personliga planet och inte via sociala medier. Det är viktigt att bygga broar mellan människor, säger Karl-Olof Lundgren. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt