Annons:

40 NYA FÖRSKOLEPLATSER SKAPAS I HULTSFRED

Hultsfreds kommun skapar 40 nya förskoleplatser i bostadsområdet Stålhagen. Foto: Ossian Mathiasson

40 NYA FÖRSKOLEPLATSER SKAPAS I HULTSFRED

Efterfrågan på förskoleplatser är hög i Hultsfred. Nu blir det 40 nya platser när ett tidigare gruppboende görs om till förskola på Granitvägen i Hultsfred. Miljö- och byggnadsnämnden har gett klartecken för bygglov.

Annons:

Ansökan om bygglov för ändring av lokalerna kom in i början av december förra året och tidigare ändamål har varit gruppboende och ska nu ändras till förskoleverksamhet.  

Det krävs inga ändringar i planlösningen eller i fasadens utseende och verksamheten kommer nyttja 370 kvadratmeter som är uppdelad i två avdelningar plus personalutrymmen. 

Denna lösning skapar 40 förskoleplatser och de ändringar som behöver göras är i ventilationen och för brandskyddet. 

Strider mot detaljplanen

Fastigheten ligger inom detaljplanerat område som visar att marken ska nyttjas för bostadsändamål. Åtgärden är därmed i strid med gällande detaljplanens bestämmelser men kan beviljas eftersom åtgärden anses vara ett komplement till detaljplanens bestämmelser.

För några veckor sedan ställde Skolinspektionen hårdare krav på Hultsfreds kommun som måste se över förskolekön och vidta åtgärder för att barn ska erbjudas plats i förskola inom fyra månader efter inskickad önskan. 

– Vi har föreläggande på förskolekön och de väntar inte till 2021. De vill att vi ska lösa det nu och vi har just nu för få platser för att klara av det. Om vi inte gör tillräckligt så är det stor risk för viteshot. Vi får lägga upp en plan för vad vi kan göra fram till sommaren och vad vi kan göra under hösten, vi jobbar för fullt, sa barn- och utbildningschefen Martin Snickars till Dagens Hultsfred förra veckan. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt