Annons:

Godmorgon UF utsedda till årets UF-företag i Hultsfred

Moa Nilsson, Wilma Nilsson och Tilda Föghner från Godmorgon UF har utsetts till årets UF-företag i Hultsfreds kommun. Foto: Ossian Mathiasson

Godmorgon UF utsedda till årets UF-företag i Hultsfred

Kvällens första pris på Hultsfreds kommuns företagsgala har delats ut. Det var Tilda Föghner, Moa Nilsson och Wilma Nilsson, som driver Godmorgon UF, som fick ta emot utmärkelsen som årets UF-företag.
– Vi tar snart studenten, så det vore bra om vi sålde slut på våra böcker, skrattar vd:n Tilda Föghner.

Annons:

Godmorgon UF från Hultsfreds gymnasium var förra veckan snubblande nära att nå SM i UF-företagande i Stockholm och vinna det största och mest ärofyllda priset som årets UF-företag på Kalmar läns regionala UF-mässa ”Entreprenörskap på riktigt 2019”. 

De var ett av sex UF-företag som hade chansen på den fina titeln när de kom dit, säkrade en topp tre-placering under dagen och fick presentera sitt företag inför drygt 800 personer i Kalmar sportcenter och kom på delad andraplats. 

Kommunalrådet delade ut priset

I kväll hade de chansen att vinna priset som årets UF-företag i Hultsfreds kommun på företagsgalan – och det gick vägen. 

Det stod mellan Godmorgon UF, Äppelkompaniet UF och Beauty UF sedan juryn från den lokala versionen av Draknästet utsett dessa tre finalister av totalt tolv deltagande UF-företag tidigare i år.

På kvällens företagsgala fick entreprenörerna Tilda Föghner, Moa Nilsson och Wilma Nilsson kliva upp på scenen och ta emot priset av prisutdelaren Lars Rosander (C), kommunalråd i Hultsfreds kommun. Han berättade hur viktiga UF-företagen är.

– Det är väldigt viktigt. Vi har många duktiga och det är jättepositivt. Det är framtidens företagare som kanske betalar lite mer i skatt, säger Rosander.

Godmorgon UF erbjuder en kokbok på ungefär 60 sidor med snabba och enkla frukostrecept som framför allt är riktade till personer som inte äter frukost men även till frukostälskare för att inspirera till nya och fräscha recept.

– Det krävs mycket tid och arbete. Tro på det ni gör och lägg ner mycket tid, sa vd:n Tilda Föghner på frågan om de hade något tips till andra företagare.

Fakta

Juryns motivering till vinnaren:

”Det är både snyggt och smakfullt. Eleverna visar stort prov på kreativitet och skaparglädje. Varken hårt arbete eller höga kostnader stoppade idén. Smart nätverkande och marknadsföring gav sedan välförtjänt klirr i kassan. Med en god start på dagen bidrar de med energi för både kropp och knopp. Mer än en bok om mat och goda vanor - ni författade också receptet på er egen framgång”.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt