Annons:

  • Femteklassare har skapat sin drömlekpark med 3D-teknik

    Klass 5D på Lindblomskolan i Hultsfred har skapat sin drömlekpark och den finns nu utställd i kommunhusets entré. Foto: Johan Klavins

  • Femteklassare har skapat sin drömlekpark med 3D-teknik

Femteklassare har skapat sin drömlekpark med 3D-teknik

Man kan lugnt påstå att kreativiteten har flödat när klass 5D på Lindblomskolan i Hultsfred har fått skapa sin alldeles egna lekpark till Herrstorpets bostadsområde. Nu finns lekparksmodellen utställd i kommunhuset.

Annons:

Det är framför allt under våren som klass 5D på Lindblomskolan i Hultsfred har fått möjlighet att skapa sin drömlekpark med hjälp av 3D-teknik. De har nämligen arbetat på en spinoff kring det stora arkitekturprojektet som årskurs 9 på Albäcksskolan gjorde gällande Herrstorpet. 

Eleverna i årskurs 9 och de som går spetsutbildningen i årskurs 7 på Albäcksskolan presenterade förra sommaren sitt förslag på hur en helt ny husmodell skulle kunna bli verklighet på Herrstorpet. 

"Skött det mesta själva"

Nu har klass 5D på Lindblomskolan fått fundera, rita, konstruera och sedan 3D-printa hur en möjlig lekpark i ett bostadsområde som Herrstorpet skulle kunna se ut.

”De tog fram lekparken i 3D och skrev sedan ut delar av den på 3D-skrivare på Makerspace. Eleverna har skött det mesta av den tekniska delen själva med stöd från IT-pedagog och lärare”, skriver Hultsfreds kommun på sin hemsida. 

Elevernas lekparksmodellen finns utställd i kommunhusets entré i drygt en vecka till och lekparken bjuder på bland annat fotbollsplan, linbana, studsmatta och karuseller. På fredagsmorgonen kom klassen dit tillsammans med läraren Eva Lind för att se sin utställning uppsatt. 

– Lärandet blir alltid roligare med riktiga projekt. De har fått komma med egna idéer och varit i stort sett självgående, jag har bara hjälpt eleverna att komma igång. De är elva år och det är roligt att de kan fixa det själva, säger Johan Klavins, IT-pedagog på Hultsfreds kommun. 

Herrstorpet är ett område som ligger söder om Hultsfred längs sjön Hulingen och riksväg 34 och där planeras det för sjönära tomte som förhoppningsvis kan finnas på plats i slutet av 2020.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt