Annons:

Konstmuseet gör nytt försök med konstkollo i Hultsfred

Konstnären Oscar Söderström bygger med barnen från förra årets konstkollo i Emmaboda. I år kommer konstkollot till Hultsfred. Foto: Kalmar konstmuseum

Konstmuseet gör nytt försök med konstkollo i Hultsfred

I fjol ställdes konstkollot i Hultsfred in på grund av för få anmälda. I år görs ett nytt försök och intresset är större.
– Det ser bättre ut. Vi har sju anmälda, säger Anneli Berglund, biträdande museichef och konstkonsulent på Kalmar konstmuseum.

Annons:

Konstkollo är Kalmar konstmuseums mobila ateljéverksamhet för ungdomar mellan 10 och 15 år som får chansen att träffa konstmuseets konstnärer och laborera med olika material, tekniker och uttryck. 

Årets konstkollon arrangeras på sex olika platser i Kalmar län i samarbete med Sveriges konstföreningar i länet. Hultsfred är en av orterna som finns med på listan och där har ett samarbete inletts med Konstföreningen Kopparslagaren.

– I år inspireras vi av temat vatten som förutsättning för allt liv och invasiva arter, olika växter och djur som växer, sprider sig och ibland ta över helt. Genom konst närmar vi oss tillsammans frågor om klimatet, biologisk mångfald och våra känsliga ekosystem. Tillsammans med konstnären Veronica Lindblad laborerar vi med fantasi, färg och form i stort och smått format. Vi bekantar oss med och gestaltar nya växter och djur under temat invasiva arter, säger Anneli Berglund.

Konstkollot i Hultsfred pågår från 24 till 28 juni och sista anmälningsdag är nu på måndag. Just nu är sju ungdomar anmälda. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt