Annons:

Öppen gård för andra året i rad: ”Heldag för hela familjen”

I helgen blir det öppen gård hos Louise Glindell på Sjundekvills gård för andra året i rad. Foto: Ossian Mathiasson

Öppen gård för andra året i rad: ”Heldag för hela familjen”

Ted Gunnarsson och Louise Glindell håller på att införa en årlig tradition när de arrangerar öppen gård för andra året i följd och bjuder in allmänheten till Sjundekvills gård i helgen.
– Det är en heldag för hela familjen, säger Louise Glindell.

Annons:

Det är framför allt det stora positiva gensvaret från fjolårets evenemang som gör att lantbrukarparet fortsätter i ett år till med öppen gård för allmänheten. 

Tidigare i veckan arrangerades en dag på landet för åttondeklassarna i Vimmerby och Hultsfred. De fick ökad kunskap om matproduktionen i Sverige samtidigt som böndernas betydelse lyftes fram. 

Nu kommer nästa evenemang i rasande takt, nämligen öppen gård på lördag. 

– Det händer mycket på kort tid. Öppet hus har vi öppet för allmänheten, allt och alla är välkomna till gården. Vi hoppas att dagen riktar sig till både yngre och äldre personer, säger Louise Glindell på Sjundekvills gård.

"Vill visa bredden av svenskt lantbruk"

Hon berättar att det är en heldag som bjuder på det mesta. 

– Vi vill visa bredden av svenskt lantbruk och konsumenterna till våra produkter ska också se var maten, som de äter, kommer ifrån, säger Glindell och fortsätter: 

– Man kan bekanta sig med många olika djur samtidigt som vi har flera maskinföretag på plats, trapptraktorbana, ponnyridning och ansiktsmålning. Det är en heldag för hela familjen, säger hon. 

Sjundekvills gård producerar i dagsläget många olika produkter och det handlar om mjölk, yoghurt, grädde, fil, ostkaka och eldost.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt