Annons:

Cykelkampanj med fokus på LSS-boende besöker Hultsfred

Robin Berkhuizen, initiativtagare till projektet, på cykeln som ska bära honom från Göteborg till Visby. I morgon stannar han till i Hultsfred. Foto: Mikaela Bjarve

Cykelkampanj med fokus på LSS-boende besöker Hultsfred

Funktionshinderbanan cyklar på en side-by-side-cykel för fler och bättre LSS-bostäder för personer med funktionsnedsättning. I morgon, torsdag, stannar psykologen Bo Hejlskov och Funktionshinderbanans initiativtagare Robin Berkhuizen i Hultsfred.

Annons:

Årets tur går från Göteborg till Almedalsveckan i Visby och på vägen gör duon flera stopp. Funktionshinderbanans målsättning är att skapa mötesplatser där personer som bor eller ska flytta till LSS.-bostäder får dela med sig av sina funderingar till de som beslutar och bygger LSS-bostäder. 

I Hultsfreds kommun kommer de besöka en daglig verksamhet i Målilla och ett boende i Hultsfred. De kommer även ha ett möte med ansvariga inom Socialförvaltningen och representanter från FUB, som arbetar för personer med utvecklingsstörning, för att diskutera stadens LSS-bostäder.

– Personer som ska bo eller flytta till LSS-bostäder blir väldigt sällan tillfrågade om hur man vill bo. Därför vill vi i år skapa mötesplatser där personer med funktionsnedsättning ges tillfälle att dela med sig av sin kunskap. Socialförvaltningen i Hultsfred visade stort intresse för att delta och skaffa sig den här kunskapen, säger initiativtagaren Robin Berkhuizen.

Det är tredje året i rad som Berkhuizen cyklar för fler och bättre LSS-hem och han gör det för en god sak. Enligt Boverket finns det brist på LSS-bostäder i mer än hälften av landets kommuner och det leder till att personer får vänta väldigt länge på en lägenhet. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt