Annons:

Länsstyrelsens uppmaning: ”Viktigt att respektera bevattningsförbudet”

Länsstyrelsen i Kalmar län uppmanar länsborna till att respektera det gällande bevattningsförbudet som finns i sju av tolv kommuner. Foto: Pixabay

Länsstyrelsens uppmaning: ”Viktigt att respektera bevattningsförbudet”

I sju av Kalmar läns tolv kommuner råder bevattningsförbud och grundvattennivåerna är fortsatt låga. Nu går Länsstyrelsen ut med en uppmaning till länsbor och besökare att vara vattensmarta.

Annons:

Borgholm, Emmaboda, Hultsfred, Högsby, Mönsterås, Mörbylånga och Vimmerby är kommunerna som har infört bevattningsförbud och flera andra kommuner diskuterar om de ska införa det senare i sommar. 

Enligt Länsstyrelsen respekteras inte bevattningsförbuden och flera kommuner kan notera ett ökat vattenuttag. 

”Självklart förbrukar vi mer vatten när det är så varmt som det var dagarna efter midsommar. Men flera av länets VA-förvaltare uttryckte ändå en viss oro vid länsstyrelsens senaste samverkansmöte med kommunerna och andra intressenter.En normalförbrukning av vatten till en villa med fyra personer är cirka 700 liter per dag. När vi tar fram vattenslangen och vattnar förbrukar vi cirka 1000 liter på en timma. Det innebär att vi lätt dubblar vår förbrukning av dricksvatten bara genom att vattna gräsmattor och rabatter under en timme. Det är viktigt att respektera bevattningsförbudet”, skriver Länsstyrelsen i ett pressmeddelande. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt