Annons:

Lifvens anordnar ovanlig konsert – ”Ligger mitt i skogen”

Lifvens gör en speciell spelning i Österbymo i helgen. Foto: Jakob Karlsson

Lifvens anordnar ovanlig konsert – ”Ligger mitt i skogen”

Lifvens är välbekant för i stort sett alla i vår region. I helgen testar bandet ett nytt grepp och bjuder in till spelning mitt ute i skogen.
– Slår det väl ut kan det nog bli ett återkommande koncept, säger Patric Engqvist.

Annons:

Lifvens har gästat de flesta större musikarrangemangen i vår trakt genom åren. Däremot är det inte lika vanligt att de anordnar egna event. I helgen är det dags när det livfulla bandet från Hultsfred bjuder in till sommarfest i lilla Spakarp i Österbymo.

– När vi gör konserter brukar det vara i samarbete med andra och en vanlig arrangör. Nu kommer vi med hela innehållet och kommer bygga upp en scen och stå för biljettförsäljningen.

 "Glada för de som kommer"

I Spakars bor bandets Anders Nilsson och det var under en kräftskiva förra året som idén kläcktes.

–  Vi hade kräftskiva där förra året och sa att vi skulle göra en helt egen konsert. Slår det väl ut blir det nog ett återkommande koncept, men det kan bli vad som helst. Kommer det typ 300 vore det fantastiskt och det känns inte omöjligt. Vi är glada för de som kommer och efter 25 år är man glad för att någon lyssnar överhuvudtaget.

 Lånar in tillskott

Det blir två olika set och dagen till ära kryddar Lifvens upp med sångerskan Matilda Adolfsson.

– Det är en jätteduktig tjej som vi jobbat med flera gånger förut. Det breddar repertoaren lite och det blir lite mer än en vanlig Lifvens-konsert, säger Engqvist och fortsätter:

– Det blir två ganska fullmatade set och lite enklare servering, men tanken är att man ska kunna ha med sig en liten picknickkorg och slå sig ned i gräset. Det ska kännas gemytligt och trevligt.

Är det lika kul fortfarande?

– Ja det är det faktiskt. Det har med personkemin i bandet att göra, vi skrattar mycket. Vi gör 25 gig om året ungefär och det är inte så dåligt. Vi måste leva i övrigt också. Jag känner att folk vill lyssna på oss och många ungdomar kommer fortfarande när vi spelar.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt