Annons:

Vimmerbyföretag köper upp annan firma:

Vimmerby Elektriska AB köper upp IG Elektriska. Foto: Pixabay/Genrebild

Vimmerbyföretag köper upp annan firma: "Har ett jättebehov"

Vimmerbyföretaget Vimmerby Elektriska AB köper upp IG Elektriska i Silverdalen. Båda bolagen ska fungera som tidigare.
– Det handlar om att vi vill växa och bli större, säger Mikael Ståhl, som driver Vimmerby Elektriska.

Annons:

Personalen informerades om köpet på onsdagen. Diskussionen i sin tur har pågått sedan slutet av förra året.

– Den första kontakten togs i slutet av förra året, men såna här saker tar tid. Det sista halvåret har varit väldigt intensivt. Det känns jättebra att ta över och vi har informerat personalen där i dag. Från och med måndag tar vi över, säger Mikael Ståhl.

Både Vimmerby Elektriska och IG Elektriska kommer fungera som två olika bolag precis som tidigare.

– Det finns inga planer på något annat än att det ska vara två bolag även i fortsättningen, båda bolagen ska växa var och ett för sig. Vi skulle kunna ta fyra, fem gubbar på båda ställena direkt. 

"Vill växa"

Mikael Ståhl ser stora möjligheter genom att förvärva IG Elektriska, som har sin bas i Silverdalen.

– Det handlar om att vi vill växa och bli större och bredda vår marknad. Deras marknad passar oss som handen i handsken. De jobbar från Hultsfred och nedåt, medan vi jobbar från Vimmerby och uppåt. Totalt ser ger det oss bättre muskler, vi kan låna personal av varandra och det skapar andra synnergieffekter.

IG har åtta anställda och Vimmerby Elektriska 25 i Vimmerby. Det finns ett stort behov av att hitta elektriker, säger Mikael Ståhl.

– Vi räknar med att öka framåt och bolaget får utvecklas i den takt det tar. Men elektriker växer inte på träd, det är jättesvårt och nästintill omöjligt. Vi letar hela tiden, men vi hittar nästan inga. Vi är alltid på jakt efter folk.

Vad kan det här betyda för er?

– Jag tror att det blir väldigt positivt. Vi kommer kunna erbjuda ett betydligt bredare och bättre sortiment av tjänster. Tanken är att vi ska bli större och få mer spetskompetens. Det här känns jättebra att ta över det här bolaget. Vi känner varandra sedan tidigare och har ungefär samma kulturer i bolagen. Vi pratar samma språk.

Magnus Andersson byter Vimmerby Elektriska mot att bli platschef på IG Elektriska. Vimmerby Elektriska har en omsättning på cirka 50 miljoner och har även fyra anställda i Linköping och tre i butiken i Vimmerby. 

Köpeskillingen vill man hålla hemlig.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt