Annons:

Restaurang får utökat kommunalt stöd – Rosander berättar varför

Emåbaren får ett utökat kommunalt stöd fram till 2021. Foto: Ossian Mathiasson

Restaurang får utökat kommunalt stöd – Rosander berättar varför

Emåbaren i Järnforsen har ett svårt ekonomiskt läge. Nu har Hultsfreds kommun bestämt sig för att stötta restaurangen med mer pengar till och med 2021.
– Näringslivet i Järnforsen är i behov av att det finns ett näringsställe, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Annons:

Det var på kommunstyrelsens arbetsutskotts senaste sammanträde som ärendet togs upp och bidraget till Emåbaren i Järnforsen går från 64 000 kronor till 100 000 per år fram till 2021. 

– Det är det enda stället i Järnforsen som man kan äta på samtidigt som det finns gott om företag. Plannja är en väldigt stor arbetsplats. Näringslivet är i behov av att det finns ett näringsställe men det bär sig inte. Tillsammans med näringslivet i Järnforsen försöker vi stödja Emåbaren. Vi har gjort det sedan 2015 och utökar stödet med 36 000 kronor per år. De får 100 000 kronor varje år, säger kommunalrådet Lars Rosander. 

Hur ser barens situation ut eftersom kommunen stöttar med mer pengar?

– Det är en diskussion som vi har haft tillsammans med ägaren till baren och näringslivet i Järnforsen. Vi vill se till att verksamheten är igång, säger Rosander. 

Har de problem?

– Även om det är många som arbetar på orten så äter inte så många där, antingen går de hem eller tar med sig matlåda. Det är viktigt att man kan äta på orten och ha ett sådant näringsställe. För att de ska få ta del av pengarna förutsätter det att det ska vara öppet varje vardag. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt