Annons:

Christer Jonsson (C) nominerad till partistyrelsen

Christer Jonsson (C)

Christer Jonsson (C) nominerad till partistyrelsen

Christer Jonsson (C) har blivit nominerad till Centerpartiets partistyrelse. Om han väljs avgörs vid partiets partistämma i Karlstad, i slutet av september.
- Om jag blir vald ser jag fram emot att jobba med sjukvårdsfrågor, landsbygdsfrågor, miljö – klimat samt service på landsbygden.

Annons:

Christer Jonsson har sin huvudsakliga syssla i Region Kalmar, där han jobbar dagligen med hälso – och sjukvårdsfrågor som regionråd. Om han blir vald i slutet av september ser han fram emot att få jobba mer med nationella frågor som även berör Kalmar län.

Kommer du att sluta jobba som regionråd i Region Kalmar om du blir invald i partistyrelsen?

- Nej, det är ett fritidsuppdrag, med sex till åtta möten om året.

Hur ser du på att delta i den nationella politiken?

- Det ska bli roligt att jobba med sjukvårdsfrågorna först och främst, men det är också få vara med när ett nytt politiskt landskap som växer fram i landet. Det är spännande att vara delaktig och kunna diskutera hur vi ska kunna förbättra Sverige.

Han säger att Kalmar län är ett starkt Centerfäste men som har stora utmaningar.

- Det gäller inte minst infrastrukturen och tillgängligheten. Här finns en stor andel gröna näringar, öppna landskap och behov av service på landsbygden. För att vara ett län i södra Sverige, har vi en glesbygdssituation här.

Tunga uppdrag

Förutom uppdraget i Region Kalmar där Christer Jonsson är Regionråd, sitter han med SKL:s (Sveriges Kommuner och Landsting) sjukvårdsdelegation.

Om du väljs in i partistyrelsen får du ytterligare ett tungt uppdrag. Hur orkar du med det?

- För det mesta är det roligt att kunna påverka men det finns givetvis tyngre dagar också. Jag tycker ändå att det känns bra att få vara med och påverka.

Hur gör du för att påverka?

- Det handlar om att bygga nätverk och föra politiska samtal så man skapar gemensamma bilder fler kan ställa sig bakom, säger Christer Jonsson.

 

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt