Annons:

Fonder blir upplösta – så ska över en halv miljon kronor användas

Hultsfreds kommun avvecklar tre gamla donationsfonder som inte innehåller så mycket pengar. Nu står det klart vad kvarvarande pengar ska användas till.

Annons:

Det handlar om skolsamfonden, sociala samfonden och Irene Engdahls fond som ska läggas ner och upplösas då det inte har varit någon utdelning de senaste åren. Tillgångarna i stiftelserna har gått till att bekosta administration och det har saknats avkastning. Barn- och utbildningsnämnden och socialnämnden fick i sin tur uppdraget att ta fram förslag till vad pengarna skulle användas till. 

Buss till kommunens äldre

Barn- och utbildningsnämnden vill att summan på 78 000 kronor i skolsamfonden används till kulturell verksamhet som till exempel teater- eller musikföreställningar för eleverna. För 415 000 kronor i sociala samfonden vill socialnämnden att det blir inköp av mindre buss som ska användas av kommunens särskilda boenden för äldre. 

Medlen som finns i Irene Engdahls fond, drygt 15 000 kronor, ska användas till aktiviteter inom omsorgen för personer med funktionsnedsättning. 

– Det ska skickas in till länsstyrelsen i Östergötland som ska godkänna det, det är vad vi väntar på. Det är för lite pengar för att dela ut, det har mest kostat att göra bokslut. Kapitalet har minskat. Kan man avsluta fonderna och dela ut det till ett bra syfte så slipper vi hanteringen, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt