Annons:

Jeanette och Lukas jagar SM-titeln i ostkakebakning

Sex finalister, varav från från Hultsfreds kommun, tävlar om SM-titeln i ostkakebakning i Växjö i dag. Foto: Pressbild/Orkla Foods

Jeanette och Lukas jagar SM-titeln i ostkakebakning

I morgon tävlar Jeanette Dellevik från Vena och Lukas Lamberg från Mörlunda i SM-finalen i ostkakebakning i samband med Mat 2019 i Växjö.

Annons:

Under helgens potatisfestival hos Axelssons i Aby mellan Mörlunda och Målilla tävlades det i ostkaka när den sista deltävlingen inför SM-finalen avgjordes. 

Det har avgjorts kvaltävlingar i alla tre län i Småland (Kalmar, Kronoberg och Jönköping) och från Kalmar läns deltävling gick Jeanette Dellevik från Vena och Lukas Lamberg från Mörlunda vidare till helgens SM-final. 

Ostkakorna var redan bakade och förda till platsen för bedömning. Juryn, som bestod av Agneta Cedergren, Carl-Wiktor Svensson och Ulla Nilsson, bedömde ostkakorna utifrån utseende, konstisens och smak. Ulla Nilsson bakar Sveriges godaste ostkaka efter att ha vunnit förra höstens jubileumstävling med alla SM-vinnare. 

I morgon avgörs SM-finalen i ostkakebakning för 14:e gången med Ostkakans vänner som arrangör och det är sammanlagt sex ostkakebakare som gör upp om vem som gör den allra bästa ostkakan.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt