Annons:

Alvedon för barn återkallas – kan ge skador i ändtarmen

Foto: Pressbild

Alvedon för barn återkallas – kan ge skador i ändtarmen

Alvedon och Panodil för barn mellan tre månader och ett år återkallas. Detta efter att en häftklammer hittats i ett stolpiller.
– Det var en vuxen som skulle ge det här till ett barn, och upptäckte att det stack ut något från den här suppen, säger Caroline Bawden på Läkemedelsverket, till Aftonbladet.

Annons:

Läkemedelsverket meddelar att apotek, vården och dagligvaruhandlare har blivit informerade om att de aktuella läkemedlen ska sluta säljas och plockas bort från eventuella lager. 

En häftklammer har hittats i ett stolspiller som förs in i ändtarmen. Läkemedlen är anpassade för barn mellan tre månader och ett år med feber och värk.

– Det här kom till oss genom en reklamation i slutet på augusti. Då startade Läkemedelsverket sin utredning, och så tog vi kontakt med företagen som också fått den här informationen och startat utredning, säger Caroline Bawden, utredare på Läkemedelsverket. 

Med stor sannolikhet rör det sig om en isolerad händelse. Det finns inga rapporter om att någon farit illa. Häftklammern hittades i ett paket Alvedon från batch V007, men två ytterligare omgångar Alvedon samt en från Panodil återkallas också eftersom de är tillverkade under samma tidsperiod.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt