Annons:

  • Bernts stulna flasklamm hittades slaktat i Virserum:

    Bakom den här bilden syns bilder från händelsen.

  • Bernts stulna flasklamm hittades slaktat i Virserum:

    Slaktavfall från lammet hittades vid stationen i Virserum. Foto: Privat

  • Bernts stulna flasklamm hittades slaktat i Virserum:

    Bernt Jonssons hittade sitt flasklamm såhär. Foto: Privat

  • Bernts stulna flasklamm hittades slaktat i Virserum:

    En person som vår tidning pratat med tror att en sådan här trästolpe använts. Foto: Privat

  • Bernts stulna flasklamm hittades slaktat i Virserum:

    Foto: Privat

Bernts stulna flasklamm hittades slaktat i Virserum: "Blir ledsen"

Lammet som stals från en hage utanför Virserum har hittats slaktat i en säck på bänkbordet vid Smalspårets tågstation i Virserum.
– Det är mitt lamm. Det är förjäkligt. Man blir ledsen, säger Bernt Jonsson till Dagens Hultsfred.

Annons:

Dagens Hultsfred berättade på måndagen om en misstänkt lammstöld från en hage i Vrånganäs utmed riksväg 23 mellan Virserum och Målilla. 

Ägaren Bernt Jonsson såg lammet vid 19-tiden i fredags och när han vaknade dagen efter var lammet borta.

Någon eller några okända personer har sedan kastat säckar med slaktavfall på ett av borden vid föreningen Smalspårets station i Virserum någon gång mellan lördag kväll och söndag morgon. 

Det visar sig nu att det är rester från Bernts stulna flasklamm som har hittats i säckarna.

– Jag har lagt ner så mycket jobb och pengar på det så det är otroligt ledsamt. Nu har jag bara ett flasklamm kvar och jag har hållit på med dem i fyra månader, säger Bernt Jonsson och fortsätter:

– Det var en bekant till mig som hittade säckarna med lammresterna. Lammet är tamt så det var smidigt och enkelt att ta det. Det ser ut som att de har skurit halsen av lammet och bundit fast benen med tejp så lammet inte kunde sparka sig loss. Resterna låg i en svart säck och huvudet i en ICA-kasse. Man blir ledsen. 

Många personer vid stationen i lördags

Bernts vän i Virserum, som upptäckte att det låg ett slaktat lamm på bänkbordet vid stationen i Virserum, berättar mer: 

– Han släppte ut lamm och får vid 14-tiden i fredags och på lördagsmorgonen, när han skulle mata lammen, saknades ett flasklamm. Det var inte så gammalt än, säger Virserumsbon, som bor i närheten av stationen. 

Bernt, ägaren till lammet, berättar att han såg en misstänksam kombibil under tiden som lammet ska ha stulits från hagen och vid Smalspårets station var det, enligt vittnen till Virserumsbon, stökigt vid 23-tiden på lördagskvällen. 

– Det var tydligen ett större antal personer som höll till vid bänkborden under skärmtaket, säger Virserumsbon och fortsätter: 

– På söndagsmorgonen åkte jag dit, jag såg att det hade skräpats ner och det låg en svart sopsäck på bordet. Lite senare lyfte jag ner säcken ner och då såg jag att det var slaktavfall från ett lamm i säcken, vilket är helt sjukt, säger Virserumsbon. 

"Luktade riktigt illa"

Smalspårets personal polisanmälde upptäckten. Lammet är nu omhändertaget av ägaren och det rör sig om en förlust på några tusen kronor. 

Även Hultsfreds kommun har gjort en anmälan om att de har haft samma problem med att någon slänger slaktavfall på återvinningsstationen i närheten av stationen. Den personen vår tidning pratat med tror att en fyrkantig träpåle använts i samband med händelserna. 

– Jag har ingen information om vem som har blivit av med djuren som låg i säckar vid återvinningsstationen i Virserum, inte heller om de hade någon märkning. Städfirman tog väl med sig säckarna i söndags, där städas det torsdag och söndag. Jag svängde förbi i söndags och det luktade riktigt illa. Jag såg att det låg en rejäl fyrkantsstolpe vid återvinningsstationen och när jag var vid smalspåret låg det en likadan stolpe där på bordet.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt