Annons:

Kommunmedarbetare får hjälp med pengar till körkort

Hultsfreds kommun erbjuder medarbetare en möjlighet att ansöka om ett bidrag för körkortsutbildning. Foto: MostPhotos

Kommunmedarbetare får hjälp med pengar till körkort

Hultsfreds kommun ser i dagsläget att många av medarbetarna saknar körkort. Nu får 27 medarbetare möjlighet att få ersättning för sin körkortsutbildning från en fond. Det skriver Hultsfreds kommun på sin hemsida.
”Åtgärden känns därför angelägen och kan göra stor nytta, säger HR-konsulten Kajsa Allvin.

Annons:

Hultsfreds kommun erbjuder medarbetarna som omfattas av den centrala omställningsfonden inom kommunsektorn en möjlighet att ansöka om ett bidrag för körkortsutbildning. 

Ansökningen ska vara inne senast den 31 oktober och när ansökningarna har kommit in så gör arbetsgivaren en prioritering av vilka medarbetare som får ta del av åtgärden. Enligt kommunens hemsida utgår de ifrån anställningsform, utbildning, arbetsplats och hur stort behovet av körkort är i den del av organisationen där personen jobbar. 

”Detta är en engångssatsning som är väl värd att ta vara på. Vi ser ett ökat behov av att våra medarbetare ska kunna arbeta på flera olika platser i organisationen. Det innebär i sin tur att vi får ett ökat behov av medarbetare med körkort”, säger Kajsa Allvin, HR-konsult på Hultsfreds kommun. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt