Annons:

  • Bayan vill bli läkare – står i valet och kvalet

    Bayan Ali drömmer om att bli läkare och besökte Hultsfreds gymnasium i lördags. Foto: Jakob Karlsson

  • Bayan vill bli läkare – står i valet och kvalet
  • Bayan vill bli läkare – står i valet och kvalet

    Joachim Fasth.

Bayan vill bli läkare – står i valet och kvalet

Många niondeklassare har ett viktigt val framför sig. I helgen bjöd Hultsfreds gymnasium in till öppet hus och en av de som passade på att besöka skolan var Bayan Ali som drömmer om att bli läkare.
– Jag väljer mellan Hultsfred och Vimmerby, säger hon.

Annons:

För andra året bjöd Hultsfreds gymnasium in till öppet hus i lördags.

– Intresset för gymnasiet är stort. Förra veckan hade vi en besöksdag och då kom 250 elever. En lördag kan vara lite svårare, för då konkurrerar man med andra aktiviteter men vi hade mer besökare i år än förra året och tror att det här är ett koncept som vi jobbar in. På öppet hus har även vårdnadshavarna och föräldrar chans att komma också och vi vill visa vilka olika program vi har och hur vi arbetar, berättar Joachim Fasth. 

”Finns fördelar med bägge”

En av de som besökte skolan var Bayan Ali som bestämt sig för naturprogrammet. Nu är det bara valet av skola som återstår.

– Jag väljer mellan Vimmerby och Hultsfred. Det finns fördelar med bägge skolorna, men just nu lutar jag åt Hultsfred. Jag tycker det är bra att skolan har öppet hus så att man får komma och kolla, säger hon. 

Den långa studietiden för att bli läkare är inget som skrämmer Bayan Ali.

– Nej, eftersom det är stor brist på läkare tycker jag att det är synd att det är så lång utbildning, men det är min dröm och jag måste kämpa.

Varför vill du bli läkare?

– Jag vet inte riktigt, jag har velat bli det i hela mitt liv. Jag har alltid tyckt om att hjälpa människor och det yrket får mig att möta nya människor. Sedan har jag fått mycket stöd av mina föräldrar och de fick mig att tycka om det yrket. 

”Gett oss ett uppsving”

Gymnasiet i Hultsfred har högt söktryck på sina nya program: E-sport och Industritekniska programmet med 3D Design.

– De har gett oss ett uppsving, men annars har vi en ganska jämn kurva. Även fordon och program som inte finns i området har högt söktryck. Nu inviger vi snart en ny kemisal och hoppas få ett lyft för natur, berättar Fasth.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt