Annons:

Snart kommer Michaelas uppföljare – nya mord i Vimmerby

Michaela Winglycke med sin första bok som släpptes i somras. Nu är en uppföljare på gång. Foto: Jakob Karlsson

Snart kommer Michaelas uppföljare – nya mord i Vimmerby

Knappt har det förra mordet hunnit kallna. Nu kommer snart författaren Michaela Winglyckes andra deckare som utspelar sig i Vimmerby.
– Det går att mörda många i Vimmerby, säger hon och skrattar.

Annons:

Michaela Winglycke, som är uppvuxen i Mariannelund och Vimmerby, släppte sin första bok så sent som i somras. "Jag tvivlar på ditt ord" var en deckare där handlingen kretsade kring ett mord på en turist i ett Astrid Lindgren-präglat Vimmerby. 

– Jag tycker att responsen på den har varit över förväntan. Både från Vimmerbybor och folk jag känner runt omkring där och även de recensenter jag skickat boken till. Jag är jättenöjd, säger Michaela Winglycke. 

Hon studerar juridik i Stockholm, men trots att det är krävande finner hon tid till att fortsätta skriva. Redan nu är det klart med en uppföljare. "Allt som är rätt och rent" ska förhoppningsvis släppas redan i början på december. Den här gången är handlingen förlagd till juletid i Vimmerby. En man mördas på självaste julafton och hemlighet efter hemlighet börjar sedan att avslöjas.

– Det är lite klassiskt som en deckare är. Man får följa polisen och hans familj precis som andra personer, men det är ett nytt mordfall. Den här gången handlar det om tre familjer i 35-årsåldern som bor grannar, jobbar tillsammans och är vänner. Det framkommer mer och mer hemligheter i vänskapskretsen efter att en av dem dör. Det finns även ett religiöst samfund med i bakgrunden.

Återigen ligger stort fokus på Vimmerby i boken.

– Jag försöker använda Vimmerby mycket och den här gången utspelar den sig runt jul. I den första boken red jag på mycket vågen av Astrid Lindgrens Värld, turismen och sommaren. Men nu blir det lite annorlunda, även om jag använder gatunamn, caféer och butiker och försöker skildra hur det är att bo där.

"Ville ha ut den snabbt"

Att uppföljaren kommer så snabbt kanske överraskar en del, men Michaela Winglycke har stora planer.

– Jag hade förberett rätt mycket och ville ha ut den snabbt. Det känns bra och kul och nu får vi se om folk är intresserade. Jag hoppas att det kan bli en serie, det skulle vara spännande, men det avgörs lite av intresset för den här boken. 

Faktum är att det redan finns planer på en tredje bok.

– Ja, jag har redan börjat på en tredje som ska utspela sig kring bal och student i Vimmerby. Jag kan inte säga att jag är klar, men min förhoppning är verkligen att det ska bli en serie. Man kan mörda många i Vimmerby, säger hon och skrattar.

Hennes allra första bok ska snart bli ljudbok också.

– Kanske kan det öppna upp nya möjlgheter, vi får se. Jag har förhoppningar om att få till en serie och det finns mycket att ta av i Vimmerby.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt