Annons:

Chefen slutar i Hultsfred: ”Lagom att trappa ner”

Anna Lundberg lämnar rollen som Hultsfreds bibliotekschef vid årsskiftet. Foto: Ossian Mathiasson

Chefen slutar i Hultsfred: ”Lagom att trappa ner”

Bibliotekschefen Anna Lundberg slutar i Hultsfred vid årsskiftet.
– Jag har valt att säga upp mig från Hultsfredsbiten, säger Anna Lundberg.

Annons:

Anna Lundberg tillträdde tjänsten som bibliotekschef i Hultsfred i januari 2016 och har under de senaste fyra åren jobbat tre dagar i Hultsfred och två i Högsby. 

Vid årsskiftet slutar Lundberg på biblioteket i Hultsfred och lägger fokus på biblioteket i Högsby, något som Barometern/Oskarshamns-Tidningen var först med att rapportera om.

– Jag har varit utlånad från Högsby till Hultsfred under fyra år och nu kommer inte avtalet förlängas, säger Anna Lundberg. 

Varför väljer du att lämna biblioteket i Hultsfred?

– Jag fyller 65 år nästa år. Det är lagom att trappa ner nu med ålderns rätt, jag kommer jobba kvar 40 procent i Högsby och jobba kvar i det stora integrationsprojektet som vi driver i båda kommunerna, säger Anna Lundberg. 

"Bättre om någon annan tar över"

Hon har varit med och planerat det nya biblioteket och känner sig redo att lämna över stafettpinnen till någon annan från och med årsskiftet. 

– Det är bättre om någon annan tar över verksamheten eftersom jag inte kommer jobba så många år till. Det har varit roligt att planera det nya biblioteket och jag tror att det kommer bli ett stort lyft. Det kommer bli fantastiskt fint och roligt. Det ska vara ett bibliotek som alla kan känna sig hemma i samt glada och stolta över.

Vad säger du om tiden i Hultsfred?

– Det har funkat jättebra och det har varit väldigt roligt att jobba med personalen i Hultsfred, utveckla verksamheten och planera det nya biblioteket.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt