Annons:

Hade bajs på köttet – nio vitesförelägganden för småländskt slakteri

Vid en kontroll av Livsmedelsverket visade det sig att det fanns bajs på köttet vid ett småländska slakteri. Foto: Pixabay

Hade bajs på köttet – nio vitesförelägganden för småländskt slakteri

Ett småländskt slakteri har vid en kontroll från Livsmedelsverket visat sig bland annat ha haft kött med gödsel på, smutsiga knivar och dålig hygien bland personalen.

Annons:

Ett slakteri i Småland har i år fått nio vitesföreläggningar av Livsmedelsverket. Bland dessa märks exempelvis smutsiga knivar, personal med dålig hygien och ostädade lokaler, vilket P4 var först att rapportera om.

"Bajs på köttet"

Men det är något annat som drar störst uppmärksamhet till sig.

– Det mest allvarliga vi sett är gödselförekomst på slaktkroppar, alltså bajs på köttet. Vi har även sett brister i analys och provtagning och brister i rengöringen, säger Christian Berking, senior veterinärinspektör på Livsmedelsverket till P4.

Kan stänga verksamheten 

Företagets vd har inte velat ställa upp på någon intervju, men skriver i ett brev till P4 att företaget ser mycket allvarligt på det inträffade.

Företaget har vidtagit ågärder, de flesta bristerna ska ha åtgärdats och enligt Livsmedelsverket är det nu ingen fara att äta köttet från slakteriet.

Om fler allvarliga brister dyker upp kan det dock bli så att verksamheten stängs, uppger man.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt