Annons:

Glädjebesked för hushållen: så mycket kan du spara

E.ON sänker sina elnätsavgifter från och med den 1 januari. Foto: Pixabay

Glädjebesked för hushållen: så mycket kan du spara

Efter flera höjningar under de senaste åren kom eljätten Eon med ett välkommet besked för många hushåll i dag. Elnätsavgifterna sänks och för en villa utan elvärme kan det handla om en minskning med 90 kronor per månad.

Annons:

För en lägenhet handlar det om 40 kronor och för en eluppvärmd villa blir kostnaden 200 kronor lägre per månad. Detta inklusive energiskatt och moms.

Skälet till sänkningen är att E.ON har belagts med nya intäktsramar från Energimarknadsinspektionen.

”Dessa förändringar ändrar förutsättningarna för de intäktsramar som elnätsbolagen har att förhålla sig till och detta i sin tur påverkar vilka avgifter bolagen kan ta ut från sina kunder”, skriver man i ett pressmeddelande. 

Fortsätter investera

E.ON meddelar också att investeringarna i ett säkrare elnät kommer att fortsätta. Detta delvis på grund av en överenskommelse med regeringen som innebär att tidigare outnyttjat intäktsutrymme kan användas till investeringar i näten mellan 2020-2027.

– Det behövs mycket stora investeringar i elnäten för att öka nätkapaciteten och genomföra energiomställningen. Tack vare den nya överenskommelsen mellan elnätsföretagen och regeringen kan investeringarna öka på kort sikt samtidigt som vi justerar ner priserna. Vi poängterar samtidigt behovet av att regeringen arbetar fram investeringsvillkor som möjliggör att tillväxten och energiomställningen kan mötas på längre sikt också, säger Johan Mörnstam, vd E.ON Energidistribution.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt