Annons:

Läkarens miss – patient med avkapat finger kunde ha körts till fel sjukhus

En patient med avkapat finger kunde ha körts till fel sjukhus

Läkarens miss – patient med avkapat finger kunde ha körts till fel sjukhus

En patient kom gående till en akutmottagning i länet med ett avkapat finger i en plastpåse. Han togs snabbt om hand av en sjuksköterska och en akutläkare, men som inte kunde vilka rutiner som gällde, då de båda var inhyrd personal.

Annons:

Akutläkaren tog snabbt beslutet att patienten skulle transporteras till Kalmar lasarett för vidare vård och beställde en ambulans. När ambulanspersonalen kom till akutmottagningen hade sårskadan inte rengjorts, patienten hade inte varit på röntgen och det fanns inte något förband om handen, skriver de i en avvikelserapport.

I rapporten står det också att akutläkaren, som var inhyrd, inte kände till de rutiner som ska gälla vid liknande skador som patienten hade.

Kördes till fel sjukhus

Ambulanspersonalen berättade att likande skador brukar skickas till Universitetssjukhuset i Linköping. Läkaren kontaktar sjukhuset som vill att mannen körs dit så fort som möjligt.

Patienten sjönk ihop och fick chockbehandling innan röntgen genomfördes samt att patienten fick stelkrampsspruta och antibiotika. Detta gjorde att avfärden drog ut på tiden med cirka 40 minuter.  

Tacksamt att ambulanspersonalen justerade avfärd, skrev läkaren i sina anteckningar.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt