Annons:

Klart med entreprenör till byggnationen på Hemgården

Lars Rosander berättar att det är klart med vilken entreprenör som ska genomföra byggnationen på Hemgården. Foto: Ossian Mathiasson

Klart med entreprenör till byggnationen på Hemgården

Vid Hemgården i Målilla ska 23 nya lägenheter byggas. Fyra anbud kom in och den kooperativa hyresrättsföreningen Hultsfred Trygga Hem har beslutat sig för vilken entreprenör som får jobbet.

Annons:

De nya trygghetslägenheterna i Virserum är klara och äldreboendesatsningen på Hemgården i Målilla är nästa stora projekt. 

Det handlar om att man går från 27 till 50 platser. Det är 23 nya lägenheter som ska byggas, tre i befintliga byggnader och 20 i en helt ny byggnad. 

Kostnaden landar på 107 miljoner

Arbetet har varit ute på upphandling under hösten och fyra anbud kom in. På fredagens möte i föreningen Hultsfred Trygga Hem togs beslutet om vilken entreprenör som får bygga om Hemgården. 

– Det är bestämt vilken entreprenör det blir men vi vill inte gå ut med det än. Det är en investering som ligger på 107 miljoner kronor. Budgeten låg på 100 miljoner kronor och det har tillkommit lite kringkostnader. Det är ändå i nivå med vad vi hade tänkt oss, det har gjorts förändringar utifrån den ursprungliga ritningen, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

När tas första spadtaget?

– Det vet jag inte än men förhoppningsvis någon gång i början av nästa år, säger Rosander. 

Vad händer framöver?

– Vi har en långsiktig plan där vi har flera investeringar och renoveringar på gång. Det är framför allt Lindgården i Hultsfred som ska genomgå en större tillbyggnad om några år, säger han. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt