Annons:

Man från Hultsfred dömd för misshandel

En man i 25-årsåldern bosatt i Hultsfred döms sedan han misshandlat en ung kvinnlig närstående. Domen blir samhällstjänst.

Annons:

Misshandeln inträffade i en lägenhet i Hultsfred den 29 januari i år.

En polispatrull beordrades då till platsen på grund av ett bråk mellan två närstående, en man i 25-årsåldern och en kvinna under 20 år, samt en misstänkt misshandel i samband med detta.

Väl på plats kunde polispatrullen konstatera att kvinnan inte fanns kvar i lägenheten, men hon kom strax därefter utifrån vinterkylan – utan strumpor och skor på sig.

Patrullen såg då också att hon var röd på halsen.

Under rättegången erkände den 25-årige mannen att de båda hade börjat bråka och att han knuffade kvinnan så att hon ramlade mot en soffa. Han nekade dock till att han ska ha slagit henne, vilket den målsägande kvinnan berättade för polispatrullen på plats.

Tingsrätten fann det utrett att mannen slagit kvinnan på halsen och valde att döma honom för misshandel i enlighet med åtalet.

Påföljden bestämdes till 50 timmars samhällstjänst. I domen skriver tingsrätten att om fängelse istället hade valts som påföljd skulle fängelse en månad dömts ut.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt