Annons:

Många Hultsfredslärare var nominerade till stor gala – här är hyllningarna

Malin Åberg, Catharina Borg Davidsson och Emanuel Nilsson var tre lärare från Albäcksskolan som var nominerade till Lärargalan. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Många Hultsfredslärare var nominerade till stor gala – här är hyllningarna

Återigen var Sveriges skolelever flitiga på att nominera sina favoritlärare till årets lärargala i Stockholm. 16 lärare från skolor i Hultsfreds kommun, framför allt högstadieskolan Albäcksskolan, fick fina nomineringar. 

Annons:

Stiftelsen Lärargalan bjuder varje år in de mest utmärkande nominerande lärarna till en årlig lärargala för att hedra läraryrket som skapar barn och ungdomars framtid. Fler än 30 000 elever nominerade sin favoritlärare till årets lärargala och Lärargalan, som kom till för fyra år sedan, har som mål att prisa duktiga lärare. 

På Lärargalans hemsida har flertalet av årets alla nominerade presenterats och det är urval för att visa på hur många duktiga lärare det finns i Sverige. 

"Låter eleverna testa på nya saker"

I den listan finns många lärare från Hultsfred och Dagens Hultsfred har sammanställt namnen i en lista i faktarutan här nedan. Motiveringarna är separata från galakvällen och ingen av vinnarna på den tv-sända Lärargalan kom från Hultsfred.

En av de nominerade lärarna, Emanuel Nilsson från högstadieskolan Albäcksskolan, säger så här om de två nomineringarna som han fick av olika elever. 

– Jättekul.  Det roligaste är att eleverna har ansträngt sig för att nominera mig. Jag tycker att alla mina kollegor förtjänar att nomineras. Men jag försöker sträva efter att låta eleverna våga och testa på nya saker", säger Emanuel Nilsson. 

Fakta

Emanuel Nilsson, Albäcksskolan:

”Emanuel borde vinna för att han har ett ro i klassrummet och får oss elever att jobba med det vi ska samtidigt som vi har roligt med varandra”. (Ledarskap)

”Emanuel är en sån lärare alla verkligen borde ta del utav. Med hans lugn i kroppen och hans lugna ton får han alla i klassrummet att vilja lyckas, tro på sig själva och verkligen försöka lära sig mer om ämnet. När man har honom i klassrummet har man alltid en trygg och lugn känsla och han arbetar med en sån ro i klassrummet som får ALLA att vilja lyckas med de vi gör. Finns ingen lärare jag ser upp till mer än vad jag gör till just Emanuel Nilsson”. (Värdegrund)

Malin Åberg, Albäcksskolan:

”Hon är bestämd, kan skoja ibland och tycker att alla är lika värda”. (Värdegrund)

”Malin förtjänar att vinna! Hon kommer alltid på nya och varierande sätt att arbeta på. Hon peppar oss om de är något vi inte känner oss bekväma vid. Hon lyssnar på oss och hjälper oss utifrån de vi behöver. Hon är väldigt chill och skämtar på lektionerna så de blir kul samtidigt som vi lär oss”. (Nytänkande)

”Malin är en jättebra och rolig lärare, hon kan skämta mycket men också vara allvarlig, man kan inte beskriva nog hon är lätt en av de lärare jag älskar mest”. (Inspiratör)

”Malin är en riktigt bra lärare för hon får mig att vilja jobba framåt för min framtid och mina studier”. (Inspiratör)

”Det borde finnas fler som Malin. Hon får alla på ett gott skratt, fast samtidigt lär ut och planerar på ett bra sätt”. (Värdegrund)

”Vår lärare är bäst, hon hjälper oss alltid och gör allt för att vi ska lyckas”. (Ledarskap)

”Jag tycker att Malin är en bra lärare hon stötar en och är bra på att vara hjälpsam. Hon är också jättebra på SO”. (Värdegrund)

”Hon är en bra lärare som lär oss på ett bra sätt så alla förstår och om någon behöver extra hjälp ser hon till att hjälpa den personen så mycket som den behöver. Hon tar också fram elevernas förslag så vi får vara med och bestämma. så alla får vara med och hon är en jätte bra lärare och mentor”. (Inspiratör)

Nils Broman, Albäcksskolan:

”Denna lärare hade alltid humor och kunde därmed lära ut på ett pedagogiskt och lärande sätt. Jag har alltid varit intresserad av engelska språket och det var Nisse som lärde ut på ett sätt som gjorde att man verkligen lyssnade. Jag var en av de tonåringar som knappt lyssnade på lärare, tråkigt innehåll trots intresse. Men Nisse kunde alltid få allting att låta så intressant och upplyftande. Hade jag fått välja, skulle jag låta mina barn ha honom som lärare i de kurser han har”.

”Han är en väldigt rolig och positiv person som sprider glädje och kärlek och han får mig att vilja lära mig mer om ämnet”.

”Nils är den mest kärleksfulla människan man kan träffa. Han bryr sig väldigt mycket om både elevens kunskap och den psykiska hälsan”.

”Nisse är en förebild inte bara för eleverna i klassrummet utan även för lärarkollegor och föräldrar. Genom sitt naturliga pedagogiska förhållningssätt och nytänkande får han elever att tänka nytt och visar vägen för nytänkande inom dagens pedagogik och skola”.

”Han är väldigt bra på att lära oss saker och visar exempel på det, han kan även komma på egna exempel på några sekunder. Han har även ett härligt skratt och han är alltid glad”.

”Nisse ger alla glädje och kunskap. Han förbereder oss väl inför framtiden. Han pratar aldrig nedlåtande mot oss elever utan höjer oss allihopa. Han lär oss mycket samtidigt som han gör det hela roligt. Han försöker alltid att dra olika skämt och det gör oss glada, (och vi skrattar ju såklart alltid trots att vi inte alltid förstår själva skämtet). Det bästa med Nisse är hans tydlighet, kunskap och humor”.

”Nisse har inte jobbat hos oss så länge men vi har hunnit lära oss så mycket, mycket som vår tidigare it lärt oss som vi borde lärt oss.Han förklara jätte bra och har roliga och varierade lektioner. Han gör tråkiga ämnen till super roliga. Han tänker på var och en i vår klass och är en stor förebild. Han har världens bästa skratt och får oss att skratta hela tiden. Han utspelar mycket värme och trygghet. Vår nisse är king och hela Sverige borde få träffa han och höra hans underbar skratt”.

Stina Nilsson, Albäcksskolan:

"Stina är en lärare som förbereder sina nyanlända elever på ett professionellt och välanpassat sätt. Hon ser till varje individs förutsättningar utifrån skolbakgrund, kulturella perspektiv, språknivå och inlärningsbehov. Utöver detta värnar hon om elevernas trivsel och inkludering och skapar broar mellan pedagoger och elever".

Peter Nordin, Albäcksskolan:

"Peter är alltid positiv och glad. Han får oss elever att känna att So ämnena i skolan faktiskt är roliga. Man blir aldrig uttråkad på hans lektioner eftersom att han undervisar på ett bra sätt som fångar uppmärksamheten. Han är förstående och pushande. Har man det svårt med något på lektionen så förenklar han det och hjälper så att man klarar det".

Henning Hägemann Schencke, Albäcksskolan:

"Henning är en underbar människa insidan ut. Han har fått oss elever att se oss själva på ett bra sätt. Han respekterar alla och lär oss jättebra. Han har lärt oss respekt, hänsyn osv. Han är bara en underbar människa insidan ut. HAN ÄR BÄST".

Nathalie Johansson, Albäcksskolan:

"Vi visste till 9an att vi skulle få en ny idrottslärare, något vi absolut inte ville. Vi fick nathalie, en person som verkligen alla borde få chansen att lära känna under en skolgång. Den personen som alltid kan ha roligt och fortfarande lägga stor vikt på ämnet, den personen som man kan prata med allt om och fortfarande känna sig trygg. När man väl kommer in till idrotten vet man alltid att lektionen kommer vara rolig och lärorik samtidigt som man alltid känner en trygghet i allt man gör".

Maria Knutsson, Silverdalens skola:

"Hon finns alltid där för oss och stötar oss på prov och sånt.Hon är alltid gald , snäll trevlig och förstående. Ja hon är värdes bästa lärare. En gång var det en elev som trilla i golvet som fick åka sy i läppen men hon hjälpte oss. Hon anmälde oss till en shack tävling och tog oss till final ja hon är BÄST".

Camilla Solnevik, Hultsfreds gymnasium:

"Jag vill ge min lärare detta pris för att hon har gjort så jag kan lita på mig själv".

Mohammad Khatab, Albäcksskolan:

"Han får oss att tänka positivt och vilja lära sig mer. Han är ju då en studiehandledning lärare och han förklarar alla uppgifter på ett bra sätt och man förstår vad han menar, han försöker också att förklara på ett sätt som vi förstår. Han är snäll men när det behövs så blir han arg och seriös så han har lagom av varje så det inte blir att han är för snäll eller för sträng, jag tycker alla lärare borde vara så. Han får oss också att respektera varandra och han skapar trygghet bland alla eleverna".

Alexander Bragstad, Albäcksskolan:

"Han får mig att bli motiverad till att lära mig engelska".

Catharina Borg Davidsson, Albäcksskolan:

"Jag tycker att alla borde ha en lärare som Catharina. Eftersom hon inspirerar många lärare till att lära sig mer och att orka med vardagen. Hon finns där för en i alla lägen. Jag hoppas att hon vinner detta priset för att hon är så värt det".

Aleksandra Jejna, Albäcksskolan:

"Hon är bra på många olika sätt. En av dem viktigaste sakerna som hon är bra på är att hon inte trycker ner en elev typ, hon försöker att peppa eleverna. Hon har jag inte haft länge som sv lärare och mentor men det är tillräckligt mycket snälla saker som hon har sagt till mig. Jag kände mig osynlig men sedan när hon blev vår mentor, fick hon mig i andra positiva tankar. Hon är så duktig och positiv. Hon har allt som en lärare behöver. Allt jag har skrivit är 1% av varför hon ska nomineras".

Isak Brånstrand, Albäcksskolan:

"För Isak är den bästa läraren som finns, han är alltid rättvis, smart och rolig. Han vill allas bästa".

Despina Åverling, Albäcksskolan:

"Vår klass var skolans sämsta. Tills en av våra tidigare mentorer slutade och Despina kom in i klassen. Sen dess har vi blivit en klass igen. Där alla kan vara med alla och där ingen är utanför. Hon har även väckt studieintresset för mig och säkert flera andra i klassen. Därför vill jag nominera Despina till ”årets ledarskap”.

Julia Pettersson, Albäcksskolan:

"Jordens bästa lärare som förtjänar allt bra i livet. Hjälpt mig och min klass i tre år!!! Jordens bästa lärare".

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt