Annons:

Nytt digitalt system ska underlätta i situationen i förskolan

Ett nytt digitalt system för hantering av ansökan, köhantering och vistelsetid ska införas på Hultsfreds kommuns förskolor och fritidshem. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Nytt digitalt system ska underlätta i situationen i förskolan

Till våren ska ett nytt digitalt system för hantering av ansökan, köhantering och vistelsetid vara klart på samtliga förskolor och fritidshem i Hultsfreds kommun. 
– Vi beräknar att det ska vara infört i april 2020, säger barn- och utbildningschefen Martin Snickars.

Annons:

Det var på barn- och utbildningsnämndens senaste sammanträde som barn- och utbildningschefen Martin Snickars gav information om vilka politiska beslut som har verkställts under det gångna året.

– Det är viktigt att vi tittar tillbaka så alla beslut som nämnden har tagit är verkställda. En del beslut är stora och tar flera år innan de har verkställts men då skriver vi in hur långt vi har kommit i varje ärende så nämnden får en återkoppling, säger Martin Snickars. 

Då ska systemet vara klart

Ett ärende som stack ut på listan var införandet av digitala system för hantering av ansökan, köhantering och vistelsetid i både förskola och fritidshem. Barn- och utbildningsnämnden i Hultsfred gjorde inköpet i mars 2018 men berört företag hade ingen möjlighet att leverera det förrän augusti 2019. På grund av olika anledningar har det dragit ut på tiden och senaste budet är att det ska vara klart och infört i april 2020. 

– Det har dragit ut på tiden men nu rullar det på och vi har haft ett antal möten. Vi beräknar att det ska vara infört i april 2020, då kommer hela köhanteringen vara digital, säger Martin Snickars. 

Digitalt system för mätning av vistelsetid i fritidshemmet är infört sedan augusti 2019, likaså iPads till förskolor och fritidshemmen. 

– Det är ett tillägg i vårt system så nu kan fritidspedagogerna både checka in och checka ut barn. Ipads har köpts in till varje avdelning och de har en lista med barn med tillhörande bild. Det är bara att trycka på bilden när de kommer och går hem. Då ser man hur mycket tid som varje barn har varit i fritidshemmet, säger Snickars.

"Underlättar vår arbete"

Varken ansökans- eller köhanteringsbiten är klart och införandet av vistelsetid i förskolan finns kvar på listan. 

– Vi har försökt att införa vistelsetiden samtidigt som köhanteringssystemet men det blir en krock. Det går inte att de införs samtidigt. Vi får ta en sak i taget och vi har prioriterat ansökan och köhantering. Det är viktigt att vi kan få bra flyt i det, vilket underlättar vårt arbete, säger Snickars. 

Kostnaderna tas inom barn- och utbildningsnämndens befintliga budget. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt