Annons:

Varningen: Lätt att bli lurad under rea-perioden

Vi är mitt i årets stora rea-period, och det fyndas till höger och vänster. Men enligt experter på ämnet är det väldigt lätt att bli lurad, och inte alls säkert att rea verkligen är just rea.

Annons:

Mellandagsrea. Januarirea. Winter Sale.

När julen väl är över bombarderas vi under en dryg månads tid av prissänkta varor och fantastiska erbjudanden från handeln.

Men är det verkligen så bra som det verkar?

Enligt Carl Vult von Steyern, Nordenchef på prisjämförelsesajten Prisjakt, är det lätt att bli lurad och tro att varan man fastnat för är billigare än vad den egentligen är.

Rea inte alltid rea 

– Du ska tänka på att rea inte alltid betyder rea, När vi exempelvis tittade på mellandagsrean förra året så var snittrabatterna på runt tre procent, det är jättelite, säger Carl Vult von Steyern till SVT.

– Det gäller att göra sin research i förväg – att ta reda på vad man faktiskt behöver och sätta en budget, säger han.

Var åttonde produkt blir dyrare 

Prisjakts kartläggning visar att tv-apparater gick ner med i snitt 11,8 procent, jackor med 5 procent, hörlurar med 4,7 procent, mobiler med 4,75 procent och datorer med endast 3 procent.

– Var åttonde produkt går upp i pris under mellandagsrean, och enbart var femtonde produkt har en riktig rea, säger Carl Vult von Steyern till marsta.nu.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt