Annons:

Länsunionen vill träffa generaldirektören –

Stångådalsbanan är ett av de stråk som Länsunionen vill få besked om. Foto: MostPhotos

Länsunionen vill träffa generaldirektören – "Behoven är stora"

Länsunionen – S, C och L – har bjudit in Lena Erixon för ett möte om framtiden för länets järnvägar.
– Vi behöver tydliggöra de behov som regionen har, inte minst när det gäller länets tågbanor, säger Angelica Katsanidou (S), regionstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande. 

Annons:

Länets järnvägar har länge varit omdebatterade och många regionala politiker har försökt förmå sina kollegor i Stockholm att se behovet – men något större resultat har det inte gett. 

Region Kalmar län testar nu ett nytt grepp och bjuder in Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon till ett möte under det första kvartalet. I brevet till Erixon beskriver man situationen som "akut". Regionen har tagit beslut om att miljardinvestera i nya tåg, men för att de ska fungera krävs ett nytt signalsystem. För det finns det inga medel avsatta i den nationella planen. 

– Regionens behov på tågsidan är stora. Vi investerar själva mycket och då är viktigt att staten gör sin del i det arbetet, säger Karin Helmersson (C), regionråd och ordförande i regionala utvecklingsnämnden.

– Att de regionala banorna fungerar smidigt är viktigt för persontransporterna, men också för godset. Ska länet kunna utvecklas på ett hållbart sätt krävs det investeringar i järnvägen, säger Pierre Edström (L), regionråd.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt