Annons:

Ägaren efter nedläggningsbeslutet:

Smått och Gott lägger ner sin butik i centrala Hultsfred inom kort. Foto: Ossian Mathiasson

Ägaren efter nedläggningsbeslutet: "Ska inte bli ännu sämre"

Flera butiker stängde sin verksamhet i Hultsfred under 2019. Nu inleds 2020 med att ytterligare en butik, leksaksaffären Smått och Gott, lägger ner. 
– Försäljningen har minskat de två sista åren och vi vill inte att det inte ska ännu sämre, säger Carina Svensson.

Annons:

Systrarna Carina Svensson och Elisabeth Pihl har drivit den centrala Hultsfredsbutiken i 22 år och har nu valt att lägga ner butiken för gott. På måndag har de öppet för sista gången och därefter ska butiken tömmas på allt sitt innehåll innan de lämnar butiken den 31 januari. 

– Det slog igen tre butiker i Hultsfred förra året och det påverkar oss negativt. Folk måste ändå åka någon annanstans för att köpa sina elektronikprylar och skor när de har lagt ner. Vi slutar för att vi själva inte ska bli drabbade, vi känner att gränsen är nådd, säger Carina Svensson. 

Hur ser du på utvecklingen med nedlagda butiker i Hultsfred?

– Det är inte bara här som butiker läggs ner och blir till salu, det räcker med att titta i Vimmerby. Fysiska butiker har ingen framtid, tyvärr. Det är många yngre som håller på med näthandel och tror att de är miljömedvetna när de köper och skickar tillbaka varor på nätet. Då blir det så här, säger Carina Svensson.

Vad har ni fått för reaktioner efter beslutet?

– Om du bara visste hur många barn och vuxna som är ledsna. Vi har varit en butik dit folk har kommit in för att prata med oss. Antagligen har vi varit omtyckta för de kommer tillbaka dagligen för att prata och en del är ensamma och säger att vi har varit deras andhål. Nu känns det bra att vi har tagit beslutet och kliver av med flaggan i topp. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt