Annons:

  • TUNGT BESKED – ÄNNU EN HULTSFREDSBUTIK KAN LÄGGAS NER

    PO:s Service i Hultsfred kan läggas ner om inte ägaren Per-Ove Strömqvist hittar en övertagare. Foto: Ossian Mathiasson

  • TUNGT BESKED – ÄNNU EN HULTSFREDSBUTIK KAN LÄGGAS NER

TUNGT BESKED – ÄNNU EN HULTSFREDSBUTIK KAN LÄGGAS NER

Flera butiker har lagts ner i Hultsfred. Nu har Per-Ove Strömqvist planer på att lägga ner PO:s service.
– Det är stängt tills vidare. Jag ska försöka lägga ut det till försäljning om det finns någon som är intresserad, annars blir det nedläggning, säger Per-Ove Strömqvist.

Annons:

Per-Ove Strömqvist har drivit PO:s service med försäljning och reparationer av cyklar och trädgårdsmaskiner i Hultsfred sedan 2007. Efter två år i hans svärfars garage flyttades verksamheten till Andersbovägen och nu har han bestämt sig för att sluta, något som Dagens Hultsfred kan avslöja.  

– Ja, det stämmer. Butiken är stängd tills vidare. Jag ska försöka lägga ut det till försäljning om det finns någon som är intresserad, annars blir det nedläggning, säger Per-Ove Strömqvist. 

"Säkrare att vara anställd"

Han har fått en anställning hos ett annat Hultsfredsföretag och började sin nya tjänst i måndags. Sedan dess är butiken stängd tills vidare. 

– Verksamheten har gått runt men man täljer inte guld med smörkniv. Det är mycket jobb under vår och sommar medan det är väldigt lugnt under höst och vinter. Man får verkligen jobba under våren och sommaren för att man ska ha pengar under vinterhalvåret, säger Per-Ove Strömqvist.

Du har ändå valt bort butiken, vad fick dig att göra dert?

– Det är mycket säkrare att vara anställd med en fast inkomst. 

Vad händer med butiken nu?

– Jag ska ringa några personer som eventuellt kan vara intresserade och se om jag kan sälja det till dem, annars får jag lägga ut det på nätet och kolla om jag får napp. Om det inte går så får jag ha en utförsäljning lite längre fram. Det har gått rätt så fort, säger han. 

"Blir vad man hinner med på en person"

Han tycker att det har varit 13 utvecklande år där omsättningen har stigit under årens lopp. 

– Jag ligger på ungefär samma omsättning varje år. Det blir vad man hinner med på en person. Jag har drivit företaget ensam och det har inte funnits underlag för att ha någon anställd. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt