Annons:

Nystartad förening satsar på musikevenemang: ”Ingen som tar tag i det”

Den nystartade föreningen Hultsfred Arrangement satsar på evenemang för den yngre målgruppen. Bilden är en genrebild. Foto: Ossian Mathiasson

Nystartad förening satsar på musikevenemang: ”Ingen som tar tag i det”

För få musikevenemang för ungdomar i Hultsfred. Det ska kompisarna Rasmus Nyberg och Ali Auda råda bot på med nystartade föreningen Hultsfred Arrangement. 

Annons:

Hultsfred Arrangement skriver på sin Facebooksida att det uppkom ett vakuum när flera tidigare aktörer la ner sin verksamhet samtidigt som inga musikevenemang skapades för den yngre publiken i Hultsfred. 

Nu har två dj:s, Rasmus Nyberg och Ali Auda, tagit initiativet till bildandet av föreningen med utgångspunkt att ungdomarna själva ska ges möjlighet att påverka och ta ansvar för olika evenemang. 

– Vi har skapat denna förening som ska försöka få upp musikintresset i Hultsfred och låta folk göra event som de själva vill, säger Rasmus Nyberg. 

Vad säger du om musikevenemangens utveckling i Hultsfred?

– Hultsfred är inte som förr längre, det har dött ut. Folk säger att det är så tråkigt men det är ingen som tar tag i det. Vi försöker få folk att ta tag i det mer och har då skapat en förening som underlättar, säger Rasmus Nyberg. 

Planerar gymnasiefest i Vimmerby

Det första evenemanget som Nyberg och Auda jobbar med är en gymnasiefest under våren i – Vimmerby Folkets Park. 

– För tillfället har vi problem med att få tag i konsertlokaler i Hultsfred. Konserthallen på Rock City ska renoveras och Klubben kan vi inte använda så vi ska göra gymnasiefester i Vimmerby tills någon lokal blir ledig i Hultsfred. 

Hur tänker ni kring framtida evenemang?

– Vi ska försöka ordna en parkfestival i Hultsfred i sommar. Vi ska egentligen ha våra evenemang i Hultsfreds kommun, men vi har inte lokaler till det just nu.

Hur är intresset för att vara med i föreningen?

– Det är runt 15 personer som är med i föreningen och engagerar sig på olika sätt och hjälps åt med att styra ihop eventen.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt