Annons:

Nytt beslut om psykiatrin i Västervik

Regionfullmäktige tog på torsdagen ett nytt inriktningsbeslut för byggnation av nya samlade lokaler för psykiatri i Västervik. Genomförandet sker i två etapper, då ytan är begränsad inom sjukhusområdet. Det skriver Angelica Katsanidou (S) och Pierre Edström (L) i ett pressmeddelande.

 

  

Annons:

Det var i november 2016 som dåvarande landstingsfullmäktige gav ett uppdrag att genomföra ett programarbete för lokaler och samlad specialistpsykiatri samt rättspsykiatri i Västervik, det skriver Angelica Karsanidou (S) och Pierre Edström i ett pressmeddelande.

 - Vi gör nu ett omtag kring de nya samlade lokalerna för psykiatrin i Västervik. Då behöver ett nytt inriktningsbeslut tas. Byggnationen är en miljardsatsning för Västervik och sjukhusområdet, och det är viktigt att det blir rätt. Därför tar vi nu ett nytt inriktningsbeslut, säger Angelica Katsanidou (S), regionstyrelsens ordförande.

I beslutsunderlaget poängteras bland annat att den tillgängliga ytan för nybyggnation är begränsad, och för att inte begränsa sjukhusets framtida utvecklingsmöjligheter är det av stor vikt att så liten yta som möjligt tas i anspråk.

 - Genomförandet sker i två etapper. En etapp blir nybyggnation och en blir ombyggnation av ytor inom sjukhusområdet. Den tillgängliga ytan är begränsad, vilket man nu tar höjd för. Jag är glad att det nya inriktningsbeslutet gör det möjligt att även i framtiden kunna fortsätta utveckla Västerviks sjukhus och den psykiatriska vården i norra länsdelen, säger Pierre Edström (L), regionråd med ansvar för psykiatri.

Underlag för genomförandebeslut för båda etapperna kommer att redovisas inför regionfullmäktige i april 2020.

 

 

Angelica Katsanidou               
Pierre Edström          

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt